Μπλούμπεργκ τρολάρει Σάντερς: Είμαι ο μόνος Εβραίος που δεν θέλει… κιμπούτς στις ΗΠΑ

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή, (26 Ιανουαρίου), ομιλία του Μπλούμπεργκ. EPA/CRISTOBAL HERRERA




Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Μάικλ Μπλούμπεργκ αστειεύτηκε χθες λέγοντας ότι ο ίδιος είναι ο μόνος Εβραίος υποψήφιος που δεν επιθυμεί να μετατρέψει την Αμερική σε ένα …“κιμπούτς”.

Με αυτή τη σαφή αναφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς των Εβραίων επιτέθηκε στον πιο «σοσιαλιστή» εκ των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ανεξάρτητο γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Τόσο ο Μπλούμπεργκ όσο και ο Σάντερς είναι Εβραίοι και διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος με στόχο να βρεθούν αντιμέτωποι με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Σάντερς προωθεί αριστερές πολιτικές όπως την κατάργηση του ιδιωτικού συστήματος ασφάλισης στον τομέα της υγείας ώστε να εφαρμοστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα (Medicare for All) το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής πέρασε αρκετούς μήνες στο Ισραήλ στην δεκαετία του ‘60 ως εθελοντής σε ένα κιμπούτς, ενώ ο ίδιος αυτοαποκαλείται Σοσιαλδημοκράτης.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο Μπόλτον καταστρέφει τη γραμμή άμυνας του Τραμπ: Χειρόγραφο αποκάλυψη για την Ουκρανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: