Αξιωματούχος των ΗΠΑ: Σε κατάσταση ετοιμότητας τέθηκαν οι πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν

File Photo: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ. EPA, JIM LO SCALZO




Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρατήρησαν ότι οι πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής σε όλη τη χώρα, όμως είναι ασαφές αν αυτό το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας έχει αμυντικούς σκοπούς ή όχι, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αυτός, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε διευκρίνισε αν οι ιρανικοί πύραυλοι στοχεύουν κάποιον συγκεκριμένο στόχο.

«Είναι σαφώς σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής. Είναι για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για αμυντικούς σκοπούς ή για επιθετικούς; Αυτό δεν μπορούμε να το καθορίσουμε επί του παρόντος», τόνισε.

«Όμως το παρακολουθούμε στενά», πρόσθεσε.

  • Έξι τραυματίες από τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Βαγδάτη

Με νεότερο τηλεγράφημά του, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι πύραυλοι που έπληξαν απόψε τη Βαγδάτη του Ιράκ ήταν τρεις και όχι έξι, όπως μετέδωσε αρχικά. Ως εκ τούτου, το τηλεγράφημα που μεταδόθηκε με τίτλο “Ιράκ (3): Έξι τραυματίες από τις επιθέσεις με ρουκέτες στη Βαγδάτη” διορθώνεται ως εξής, στην δεύτερη και την τρίτη παράγραφο:

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων απόψε στη Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές της ιρακινής αστυνομίας.

Ο στρατός αναικοίνωσε νωρίτερα ότι τρεις πύραυλοι Κατιούσα έπεσαν στην πρωτεύουσα. Οι δύο από αυτούς έπληξαν την Πράσινη Ζώνη, την περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και πολλά κυβερνητικά κτίρια.

Άλλος ένας πύραυλος έπεσε στη γειτονική συνοικία Τζαντρίγια.

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States
Βαγδάτη, Iraq

Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν “ίσως δυσανάλογα” αν το Ιράν πλήξει αμερικανικούς στόχους δηλώνει ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: