Αρνείται η κυβέρνηση Τραμπ να δώσει στοιχεία στο Κογκρέσο για την ασφάλεια – αυτοκίνητα

File Photo: Η κυβέρνηση Τραμπ επικαλείται τις διεθνείς διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν και τις εισαγωγές αυτοκινήτων, αλλά και ανταλλακτικών στις ΗΠΑ.EPA/RINGO CHIU




Η αμερικανική κυβέρνηση περιφρονεί το Κογκρέσο, με την άρνησή της να παραδώσει αναφορά που περιέχει λεπτομέρειες σημαντικής έρευνας.

Η εν λόγω έρευνα αφορά τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας που ενδεχόμενα να προκαλούνται από τις εισαγωγές αυτοκινήτων, αλλά και ανταλλακτικών.

Η κυβέρνηση Τραμπ επικαλείται τις διεθνείς διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την εκτελεστική εξουσία.
Το Κογκρέσο εισήγαγε μία πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για τις δαπάνες που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα, απαιτώντας από τον Λευκό Οίκο να παραδώσει τα αποτελέσματα της μυστικής έρευνας που πραγματοποίησε η αμερικανική κυβέρνηση και την οποία χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να ανακοινώσει τον Μάιο του 2019 ότι η εισαγωγή μερικών αυτοκινήτων αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ο ίδιος επέλεξε να μην προχωρήσει στην επιβολή άμεσων δασμών στα αυτοκίνητα και στα ανταλλακτικά που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, ενώ διέταξε την διεξαγωγή μιας εξάμηνης αξιολόγησης σε απόφαση για την επιβολή δασμών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25%.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Και δεύτερο μπλόκο στο αίτημα Δημοκρατικών για παρουσίαση εγγράφων στη δίκη Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: