Αποφυλακίστηκε ο Γιάννης Σμπώκος μετά από επτά χρόνια και τέσσερις μήνες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών οδηγείται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Έπειτα από επτά χρόνια και 4 μήνες εγκλεισμού αποφυλακίστηκε την Πέμπτη ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος.

Ο Γιάννης Σμπώκος, είχε φυλακιστεί καθώς εμπλέκεται σε υποθέσεις που αφορούν στην προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Προσφάτως είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική Ericsson, με το δικαστήριο να του χορηγεί ανασταλτικό στην έφεση.

Ωστόσο, προχώρησε σε συγχώνευση ποινών που του είχαν επιβληθεί στο παρελθόν για άλλα εξοπλιστικά προγράμματα με αποτέλεσμα να μπορέσει να αποφυλακιστεί, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής.

Η αποφυλάκιση έγινε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

HELLAS JOURNAL με πληροφορίες από ethnos.gr

 

Πρόδρομος Μαυρίδης: Εκτός φυλακής το πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: