Αποχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ. EPA, JUSTIN LANE




Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ, ένας Αφρικοαμερικανός διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές του 2020, ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει την εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο, επικαλούμενος έλλειψη χρηματοδότησης.

«Με βαριά καρδιά μοιράζομαι αυτή την είδηση: Πήρα την απόφαση να ακυρώσω την προεκλογική εκστρατεία μου», υπογράμμισε ο Μπούκερ σε ανακοίνωσή του. «Η εκστρατεία μας έφτασε στο σημείο όπου χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα (…) τα οποία δεν διαθέτουμε».

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ είχε εκφράσει την λύπη του για την αυξανόμενη έλλειψη πολυμορφίας ανάμεσα στους προεδρικούς υποψηφίους των Δημοκρατικών.

Το όνομα του Μπούκερ για υποψήφιος πρόεδρος συζητιόταν για δύο δεκαετίες, από τότε που κέρδισε ως αουτσάιντερ την δημαρχία του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ και η εκστρατεία του είχε καταγραφεί στο υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ Street Fight.

Η αποχώρησή του από την κούρσα αφήνει μόνο έναν μαύρο υποψήφιο στην κούρσα για το Δημοκρατικό χρίσμα, η οποία είχε ξεκινήσει με ένα ρεκόρ πολυμορφίας και διαφορετικότητας υποψηφίων.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αϊόβα, ΗΠΑ

 

“Δεν έχει πραγματικά σημασία” εάν υπήρχε επικείμενη απειλή από τον Σουλεϊμανί λέει ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: