Από την… κόλαση στον «παράδεισο» ο Παναθηναϊκός: Πέρασε στους «8» με ανατροπή

Από το παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννενα. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ




Από την… κόλαση στον «παράδεισο» βρέθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Τετάρτης (15/1), αλλά κατάφερε εντέλει με τρία γκολ μέσα σε 17 λεπτά να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννενα με 3-1, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Γιαννιώτες έβαλαν πολύ… δύσκολα στους «πράσινους» από τα πρώτα λεπτά, βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να παίξουν μπάλα και όχι… κλεφτοπόλεμο.

Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει διαδρόμους στο πρώτο 45λεπτο μπροστά από την εστία του Γιαννίκογλου και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ με την κεφαλιά του (πρώην «πράσινου») Νώντα Παντελάκη στο 24’, ο οποίος νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα του «τριφυλλιού», κάνοντας το 0-1. Ένα γκολ που έδινε «αέρα» δύο τερμάτων στους Γιαννιώτες, μετά τη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες» την περασμένη Τετάρτη (8/1).

Στο 34’ ο β’ βοηθός Βασίλης Καλύβας ακύρωσε εσφαλμένα ως οφσάιντ καθαρό γκολ του Ινσούα, ο οποίος καλυπτόταν μετά την πάσα του Κουρμπέλη προκαλώντας πολύ έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και την εξέδρα που αποδοκίμαζε έντονα τον βοηθό από τη Φθιώτιδα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο γήπεδο τον Περέα, «φορτώνοντας» την επίθεση του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» άρχισαν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης.

Ο MVP του «τριφυλλιού» Γκίας Ζαχίντ πήρε τους «πράσινους» στις πλάτες του και από το 50’ και μετά άρχισε να μοιράζει… ασίστ. Η πρώτη σημάδεψε σωστά τον Χρήστο Δώνη στο 56’, με τον «υπαρχηγό» του Παναθηναϊκού να φέρνει το ματς στα ίσα με κεφαλιά. Στο 58’ από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Σένκεφελντ, που δεν λάθεψε από θέση… φορ, πλασάροντας στη γωνία του Γιαννίκογλου για το «πράσινο» 2-1.

Το μομέντουμ έλεγε πλέον «Παναθηναϊκός», με το «τριφύλλι» να βρίσκει και το τρίτο γκολ (της πρόκρισης) με πέναλτι που κέρδισε ο Γιόχανσον στο 71’ από τον Μπουκουβάλα. Ο Μακέντα πήρε πάνω του την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ στη γωνία έκανε το 3-1, που «χάρισε» εντέλει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν από το 77’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κουρμπέλη, ωστόσο δεν αισθάνθηκαν μεγάλη πίεση από τον ΠΑΣ και κράτησαν το προβάδισμά τους ως το τελικό σφύριγμα.

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) εκτός από την αποβολή στον Κουρμπέλη, «κιτρίνισε» τους Ινσούα, Μακέντα, Χρ. Δώνη από πλευράς Παναθηναϊκού και τους Κάστρο, Μπουκουβάλα, Παντελάκη, Γιαννίκογλου, Καρτάλη από πλευράς ΠΑΣ Γιάννενα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Α. Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Σιόντης (23’ Λιάσος), Κάστρο (43’ Νικολιάς), Καρτάλης, Κρίζμαν, Ξύδας (75’ Λέο Μπατίστ), Παμλίδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Λαμία… τρόμαξε από τα Τρίκαλα αλλά προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: