Από εθνικός ήρωας, οδηγός σε taxi uber o Σουκούρ: Μου πήρε τα πάντα ο Ερντογάν, ξεσπά [videos]

“Δεν μου έχει απομείνει τίποτα σε κανένα μέρος του κόσμου, ο Ερντογάν με απέκλεισε από όλα, το δικαίωμά μου στην ελευθερία..”, λέει ο Σουκούρ”. Photo via Youtube
Ο Χακάν Σουκούρ κάνει τον οδηγό σε taxi Uber και πουλάει βιβλία στην Ουάσινγκτον προκειμένου να ζήσει. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «welt am Sonntag», ο πρώην επιθετικός που πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου (2002, στο 11ο δευτερόλεπτο με αντίπαλο τη Ν. Κορέα) με την Τουρκία, ανέφερε πως η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν πάγωσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, ο πατέρας του φυλακίστηκε και εκείνος αναγκάστηκε να φύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015.

Όπως είπε δεν μπόρεσε να νοικιάσει το σπίτι του, εξαιτίας του φόβου για τις αντιδράσεις εναντίον των ενοικιαστών, άνοιξε μια καφετέρια στις ΗΠΑ που όμως αναγκάστηκε να κλείσει λίγο, έπειτα από εκβιασμούς.

  • «Αρχίζω να εργάζομαι τώρα. Δεν μου έχει απομείνει τίποτα σε κανένα μέρος του κόσμου, ο Ερντογάν με απέκλεισε από όλα, το δικαίωμά μου στην ελευθερία, το δικαίωμα να εξηγήσω τον εαυτό μου, να εκφράσω τον εαυτό μου, το δικαίωμα στην εργασία».

Το ΑΚΡ (σ.σ: το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν) δεν ήταν αυτό που είχα σκεφτεί. Με κάλεσε να επωφεληθεί από τη δημοτικότητά μου. Τότε άρχισαν οι προστριβές. Έριχναν πέτρες στη μπουτίκ της συζύγου μου, τα παιδιά μου παρενοχλήθηκαν στο δρόμο, δεχόμουν απειλές μετά από κάθε δήλωση που έκανα… Όταν έφυγα, φυλάκισαν τον πατέρα μου και όλα όσα είχα κατασχέθηκαν. Όποιος είχε σχέση μαζί μου έχει οικονομικές δυσκολίες. Όταν μπήκα στο AKP, η Τουρκία ήταν μια χώρα που συμμορφωνόταν με τα πρότυπα της ΕΕ, κάνοντας μια μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη, αλλά η πολιτική του Ερντογάν οδήγησε σε ακαμψία και μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση, έναν προσανατολισμό προς τη Μέση Ανατολή αντί προς την Ευρώπη», είπε ο Σουκούρ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο πραξικόπημα του 2016: «Ποιος ήταν ο ρόλος μου σε αυτό; Κανείς δεν μπόρεσε να το εξηγήσει μέχρι στιγμής. Είμαι εχθρός της κυβέρνησης και όχι του κράτους ή του τουρκικού έθνους. Λατρεύω τη σημαία μας και τη χώρα μας», πρόσθεσε, ενώ έστειλε μήνυμα προς τον Ερντογάν, λέγοντας:

«Επιστροφή στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να γίνεις κάποιος που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των ανθρώπων, να γίνεις ο πρόεδρος που χρειάζεται η Τουρκία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φρανκφούρτη, Γερμανία

Πλησιάζει η στιγμή της νέας γενιάς στο τένις, δηλ. οι Τσιτσιπάς, Μεντβέντεφ και Τιμ, λέει ο Τζόκοβιτς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal