Απίθανη Σάκκαρη: Πέταξε εκτός Australian Open το No8 του κόσμου και πέρασε στους “16” [videos]

Τεράστια Σάκκαρη, πέρασε στους “16” του AO. EPA, ROB PREZIOSO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY




Η απίθανη Μαρία Σάκκαρη πέταξε έξω με 2-0 σετ το Νο.10 του ταμπλό, τη Μάντισον Κις, και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στη φάση των «16» του Australian Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πήρε επιτέλους αυτό που άξιζε εδώ και πολύ καιρό στα Grand Slams μετά την επιβλητική νίκη σε βάρος της φιναλίστ του US Open 2017 με 6-4, 6-4 σε μόλις 75 λεπτά. Και μπορεί να βλέπει ακόμα πιο μακριά!

  • Έστω και αν η επόμενη αντίπαλός της είναι η Πέτρα Κβίτοβα, περσινή φιναλίστ, κάτοχος δύο major τίτλων και Νο.8 στον κόσμο. Ξέρει, άλλωστε, τον δρόμο, αφού την έχει νικήσει δύο φορές σε τρεις αναμετρήσεις!

Και δεν είναι μόνο το… παρελθόν. Είναι και το παρόν, στο οποίο βλέπουμε τη Μαρία με περίσσεια αυτοπεποίθηση, έτοιμη να κάνει το βήμα παραπέρα στην καριέρα της.

  • Ακόμα και αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο της Τσέχας, είναι βέβαιο ότι είναι ικανή να γράψει τη δική της ιστορία στο άθλημα!
  • Η… νέα Μαρία, λοιπόν, δεν κόλλησε στο μεγάλο όνομα που είχε σήμερα απέναντί της και μπαίνοντας πολύ δυναμικά στο παιχνίδι προηγήθηκε με δύο μπρέικ διαφορά (4-1).

Διάβασε εξαιρετικά το σερβίς της Κις και την υποχρέωσε σε σωρεία αβίαστων λαθών, που στο τέλος έφτασαν συνολικά τα 40!

Η 24χρονη Αμερικανίδα, πάντως, βρήκε στη συνέχεια τον ρυθμό της και κατάφερε να πάρει πίσω το ένα μπρέικ στο 5-2, βάζοντας πίεση στη Μαρία.

Η 24χρονη Ελληνίδα, όμως, δεν πέταξε τη δεύτερη ευκαιρία της: πήρε τις μπάλες στα χέρια στο 5-4 και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη της!

Στρίμωξε την Κις και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να τη «σπάσει» στο 1-1, αλλά την είδε και να σημειώνει το πρώτο μπρέικ του δεύτερου σετ στο έκτο γκέιμ (4-2).

Στο παρελθόν μπορεί… να τα έχανε, όμως η Μαρία διατήρησε την αυτοκυριαρχία της και με φουλ επίθεση πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που τα καταφέρνει μετά την Λένα Δανιηλίδου το 2005 στο Wimbledon!

Το είπε και πριν δύο ημέρες: «δεν γίνεται να μείνω για πάντα κολλημένη στον τρίτο γύρο».

Και, ναι, με τέτοιες εμφανίσεις όχι μόνο δεν θα μένει κολλημένη στον τρίτο γύρο, αλλά θα μπορεί να… απαιτεί πολύ περισσότερα. Μήπως είναι η χρονιά της;

Η Σάκκαρη είχε 9 winners και 21 αβίαστα λάθη, ενώ σέρβιρε πολύ καλά, με 65% στο πρώτο και στο δεύτερο σερβίς.

Η Κις, από την άλλη, είχε ποσοστό μόλις 29% πίσω από το δεύτερο σερβίς της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Margaret Court Arena δεν βρέθηκαν και πάρα πολλοί Έλληνες, ειδικά «οργανωμένοι». Ήταν, πάντως, κόσμιοι, ίσως και ταρακουνημένοι από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Δεν τους ακούσαμε να λένε και το αγαπημένο «σύνθημα» της Ελληνίδας τενίστριας: «Πω πω πω, Μαρία»!

Η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 23 της παγκόσμιας κατάταξης, δήλωσε πως μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο του φημισμένου τουρνουά της Μελβούρνης:

«Πραγματικά πιστεύω πως μπορώ να πάρω το τουρνουά, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ! Αυτό το πράγμα το κάνω γιατί το αγαπώ και αν δεν πίστευα σε μένα, θα είχα σταματήσει πολύ νωρίτερα και παίζω πραγματικά γιατί πιστεύω πως μπορώ να κερδίσω το τουρνουά. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και όπου με πάει», δήλωσε η Σάκκαρη και συμπλήρωσε για την πρόκριση της, για πρώτη φορά στον 4ο γύρο ενός Grand Slam:

«Ημουν σίγουρη ότι θα συμβεί και απλά έγινε τώρα. Δεν έχω αφήσει τον εαυτό μου να χαρεί τόσο, γιατί δεν θέλω να σταματήσει εδώ. Θέλω να πάει όσο πιο μακριά γίνεται. Ένα εμπόδιο πέρασε, αλλά πάμε τώρα για το επόμενο, γιατί ξέρω ότι μπορώ.»

Με πληροφορίες από SDNA,Βίκυ Γεωργάτου.

“Σκοτώνονται” ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός: Οξύτατες ανακοινώσεις, κατηγορίες και για ρατσισμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: