Anonymous Greece: “Χτυπήσαμε” τις επικοινωνίες των Τούρκων, πιστοί υπάλληλοι Ερντογάν οι χάκερ

File Photo: Tο 2021 είχαν υποβληθεί περίπου 7.500 καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2022 έχουν ήδη υποβληθεί 3.000 καταγγελίες. Hellas Journal




Αφιερώνουν ατελείωτες ώρες πάνω από πληκτρολόγια υπολογιστών. Έχουν υψηλό δείκτη ευφυΐας. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους για λόγους ασφαλείας. Υποστηρίζουν ότι έχουν βοηθήσει τις διωκτικές Αρχές στη σύλληψη παιδόφιλων και πως δεν επιθυμούν εξαρτήσεις από υπηρεσίες ασφαλείας και κυβερνήσεις.

Ο λόγος για τους χάκερ της ομάδας «Anonymous Greece», οι οποίοι ήρθαν ξανά στο προσκήνιο όταν το περασμένο Σάββατο «απάντησαν» με επιθέσεις στη δράση της τουρκικής ομάδας χάκερ «Anka Neferler». Πάντως, οι επιθέσεις των Ελλήνων χάκερ δεν υιοθετούνται και δεν επικροτούνται από τις ελληνικές Αρχές.

Όπως γράφει το Έθνος, Οι Τούρκοι χάκερ πραγματοποίησαν πριν από τέσσερις ημέρες σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις, με αποτέλεσμα να «ρίξουν» τις ιστοσελίδες της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Οικονομικών.

Οι «Anonymous Greece» απάντησαν, όπως ανακοίνωσαν, με «χτυπήματα» στις παρακάτω υπηρεσίες: 112 Emergency Call number, Sabah Email Service, Hurriyer Email Service, 112 Emrgency Email Service, Turkish Police (EGM) Email Service, Saglik Email Service, Ekonomi Email service, Enerji Email Service, SIP-VOIP of Turkish Enerji, MIT Email Service».

  • Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο ethnos.gr δύο από τα μέλη των «Anonymous Greece» δηλώνουν ότι «δεν θεωρούμε ότι οι Τούρκοι που έκαναν τις πρόσφατες επιθέσεις είναι χάκερ. Εμείς τους θεωρούμε κυβερνητικούς υπαλλήλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με άφθονη χρηματοδότηση και χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι κοινό μυστικό ότι η συγκεκριμένη ομάδα δρα κάτω από τις εντολές της τουρκικής MIT. Μετά τις εξελίξεις στη Λιβύη περιμέναμε ότι θα κάνουν κάτι. Προσπάθησαν να δείξουν κάποιο βαθμό δύναμης αλλά δεν το πέτυχαν».
  • Για το βαθμό επικινδυνότητας των «κυβερνοεπιθέσεων» των Τούρκων χάκερ απαντούν: «Δυστυχώς φάνηκαν αδυναμίες στα ελληνικά συστήματα ασφαλείας. Ωστόσο, οι Τούρκοι απλά έριξαν τις σελίδες. Δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Δεν υπήρχαν τέτοιες τρύπες. Οι ιστοσελίδες φάνηκε ότι ήταν ευάλωτες μόνο σε ddos επιθέσεις».

Οι «Anonymous Greece» αναφέρουν ότι οι επιθέσεις που εκδηλώνονται είναι πολύ λιγότερες από αυτές που «αθόρυβα» αποτρέπονται. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι ο «κυβερνοπόλεμος» είναι καθημερινός και αθέατος:

  • «Αποτρέπουμε συχνά επιθέσεις. Είναι πολλά αυτά που δεν βλέπει ο κόσμος. Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μην γίνει τίποτα κακό στη χώρα μας, ανεξαρτήτως κυβερνώντος κόμματος. Καθημερινά με τον δικό μας τρόπο τους δείχνουμε ποιοι είμαστε και γι’ αυτό δεν γίνονται πιο συχνά επιθέσεις. Επαγρυπνούμε και αποτρέπουμε ό,τι μπορούμε να αποτρέψουμε. Συνήθως ξέρουμε εάν θα κάνουν κάτι και δρούμε εμείς πρώτα για να τους προειδοποιήσουμε και με τον τρόπο αυτό να τους αποτρέψουμε. Και συνήθως έτσι δεν κάνουν τίποτα. Οι πληροφορίες μας προέρχονται από Anonymous. Δεν συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και δεν έχουμε απολαβές από αυτό που κάνουμε».

«Χτυπήσαμε τις επικοινωνίες»
Όσον αφορά στις επιθέσεις που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, οι Anonymous Greece κάνουν λόγο για «τρύπες» που βρήκαν στα συστήματα ασφαλείας.

  • «Εμείς δεν κάναμε επιθέσεις σε ιστοσελίδες, όπως έκαναν οι Τούρκοι, αλλά στις επικοινωνίες. Χτυπήσαμε servers που έχουν να κάνουν με τις επικοινωνίες, την τηλεφωνία και την ηλεκτρονική αλληλογραφία. Μπορούμε να βρούμε “τρύπες” στα δικά τους συστήματα ασφαλείας αλλά απλά τα αναφέρουμε, για να ξέρουν πως τα ξέρουμε, δεν τα πειράζουμε. Η δική μας επίθεση ήταν πιο ισχυρή από τη δική τους γιατί επιλέξαμε να κόψουμε τις επικοινωνίες, κομμάτι σημαντικό για τις κυβερνήσεις. Για μία τέτοια επίθεση χρειάζονται λίγα άτομα και καλά».

Το προφίλ των Anonymous Greece
Ποιο, όμως, είναι το προφίλ των Anonymous Greece; «Είμαστε από διάφορες ηλικίες, δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Όσο για τις σπουδές, κανείς δεν ξέρει για κανέναν. Οι σπουδές δεν παίζουν ρόλο στο χάκινγκ. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι ανήκουμε στην υψηλότερη κατηγορία της ΜΕNSA (σ.σ. Διεθνής Οργανισμός που υποστηρίζει την ανάπτυξη της ευφυΐας). Ο ένας δεν γνωρίζει τον άλλον για την ασφάλεια όλων μας. Και δεν ρωτάει κανένας τίποτα προσωπικό για τον άλλον».

Οι Έλληνες χάκερ συνεργάζονται με τους Anonymous ανά τον κόσμο: «Έχουμε σχέσεις με όλους τους Anonymous. Και με τους Anonymous της Αμερικής. Έχουμε συνεργαστεί στενά στο παρελθόν για υποθέσεις παιδοφιλίας και βοηθήσαμε αρκετά να πιαστούν από τις Αρχές. Για την Ελλάδα λειτουργούμε σχετικά αυτόνομα. Δεν χρειαζόμαστε έγκριση από κανέναν για να κάνουμε κάτι που αφορά στη χώρα μας. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Όσον αφορά στις υποθέσεις παιδοφιλίας, έχουμε κλείσει σελίδες, έχουμε εντοπίσει παιδόφιλους και έχουμε ειδοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές. Αυτό δεν αφορά σε παιδόφιλους που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΕΘΝΟΣ

Έλληνες χάκερ “έριξαν” τουρκικές ιστοσελίδες ως απάντηση στην κυβερνοεπίθεση, γράφει η SZ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: