Ανεξέλεγκτη η επιδημία: 25 νεκροί, 830 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1.072 πιθανά, ανακοίνωσε η Κίνα

File Photo: Στην προηγούμενη έκτακτη συνάντησή τους, για τον ίδιο λόγο, οι υπουργοί αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης. EPA, JEON HEON-KYUN




Οι αρχές της Κίνας αναθεώρησαν σήμερα σε 25 νεκρούς και 830 κρούσματα τον απολογισμό της επιδημίας πνευμονίας που αποδίδεται σε μυστηριώδη νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, εξετάζονται επίσης 1.072 πιθανά κρούσματα της επιδημίας αυτής, που ξέσπασε στην πόλη Ουχάν (κεντρική Κίνα) της επαρχίας Χουμπέι.

Η επιδημία εκδηλώθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς και μέχρι στιγμής κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Πεκίνου και της Σαγκάης, καθώς και σε άλλες τέσσερις χώρες — στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Επιβεβαιώθηκε από τις αρχές δεύτερος θάνατος πολύ μακριά — 1.800 χιλιόμετρα — από την εστία της επιδημίας

Οι αρχές της Κίνας επιβεβαίωσαν σήμερα έναν δεύτερο θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από το νέο κοροναϊό σε μεγάλη απόσταση από το επίκεντρο της επιδημίας.

Ο άνθρωπος αυτός πέθανε στη Χέιλοτζιανγκ (βορειοανατολικά), επαρχία που γειτονεύει με τη Ρωσία, 1.800 χιλιόμετρα και πλέον από την Ουχάν (κεντρικά), την πόλη όπου καταμετρώνται τα περισσότερα θύματα και τα περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Οι αρχές της Κίνας ανέβασαν νωρίτερα σήμερα σε 25 νεκρούς και 830 κρούσματα τον απολογισμό της επιδημίας.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, εξετάζονται επίσης 1.072 πιθανά κρούσματα.

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα καταμετρούν πλέον οι αρχές τόσο της Ιαπωνίας, όσο και της Νότιας Κορέας

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε στο αρχιπέλαγος δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας στην Κίνα, όπου πλέον οι αρχές λαμβάνουν δραστικά μέτρα.

Ο δεύτερος ασθενής είναι ένας σαραντάρης, κάτοικος της Ουχάν, πόλης της κεντρικής Κίνας που αποτελεί την εστία της επιδημίας. «Εμφάνισε πυρετό τη 14η Ιανουαρίου, επισκέφθηκε γιατρό στην Κίνα τη 15η και τη 17η και ως εκείνο το στάδιο δεν εμφάνιζε καμιά ένδειξη πνευμονίας», διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο άνδρας αφίχθη στην Ιαπωνία τη 19η Ιανουαρίου, είδε γιατρό την επομένη, χωρίς και πάλι να διαγνωστεί πνευμονία. Αυτό συνέβη «την 22η. Νοσηλεύεται στο Τόκιο», κατά την ίδια πηγή.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που επιβεβαίωσαν πως πράγματι προσβλήθηκε βγήκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Ο ασθενής διαβεβαίωσε ότι δεν πήγε στην αγορά της Ουχάν, αρχική εστία της μόλυνσης, ούτε είναι «σίγουρο» πως ήρθε σε επαφή με οποιονδήποτε φορέα. Φορούσε συνεχώς μάσκα, συμπλήρωσε.

Τα πρώτο κρούσμα στην Ιαπωνία εντοπίστηκε πριν από μία εβδομάδα. Ήταν ένας τριαντάρης Ιάπωνας που είχε επισκεφθεί την Ουχάν. Πήρε εξιτήριο αφού του προσφέρθηκαν φροντίδες.

Η Κίνα ανέβασε σήμερα σε 25 νεκρούς και 830 κρούσματα τον απολογισμό της επιδημίας. Οι αρχές πρόσθεσαν ότι εξετάζουν άλλα 1.072 πιθανά κρούσματα.

Στη Σεούλ, το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, China, Τόκιο, Japan

Παγκόσμια ανησυχία για το νέο κοροναϊό: Δεύτερο πιθανό κρούσμα, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: