Επανήλθε η ομαλότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ύστερα από τη διαρροή κρυογενούς οξυγόνου

Συνεχίζονται οι εργασίες για επιδιόρθωση της βλάβης ενώ τα μέλη της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο χώρο του νοσοκομείου σε επιφυλακή για όσο διάστημα χρειαστεί, σύμφωνα με τον Βοηθό Διευθυντή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδα Λεωνίδου. ΚΥΠΕ
Επανήλθε η ομαλότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ύστερα από την διαρροή κρυογενούς οξυγόνου που παρατηρήθηκε το πρωί, με τους ασθενείς να έχουν επιστρέψει στα δωμάτια τους και τους εργαζόμενους να συνεχίζουν την εργασία τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής «γύρω στις 5:40 το πρωί λήφθηκε πληροφορία για διαρροή κρυογενούς οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και όπως διαπιστώθηκε προήλθε από το κεντρικό βυτίο που προμηθεύει το νοσηλευτήριο. Επί τόπου μετέβησαν δύο οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου και ειδικό όχημα αντιμετώπισης χημικών».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τις χημικές ιδιότητες του κρυογενούς οξυγόνου έγινε διαχείριση του περιστατικού, αφού το υλικό έχει πολύ χαμηλό σημείο βρασμού και την ώρα που εξέρχεται από το βυτίο ενεργοποιείται και πρέπει να περιοριστούν οι πηγές ανάφλεξης. Φαίνεται ότι η διαρροή του υλικού έχει περιοριστεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε επαφή με την προμηθεύτρια εταιρία ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι υπό έλεγχο» σημείωσε.

Εξάλλου σε δηλώσεις του από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο επισκέφθηκε, ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου ανέφερε ότι «20 λεπτά πριν τις έξι σήμερα το πρωί λήφθηκε μήνυμα στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου για μεγάλη διαρροή οξυγόνου στο Νοσοκομείο».

Πρόσθεσε ότι «ανταποκρίθηκαν άμεσα τρία πυροσβεστικά οχήματα ενώ η Αστυνομία απέκλεισε τις προσβάσεις προς το Νοσοκομείο, η Διεύθυνση του Νοσηλευτηρίου έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης του χώρου που επηρεαζόταν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία εφάρμοσε τις δικές της διαδικασίες για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, απέκοψε την παροχή οξυγόνου διακόπτοντας έτσι την παροχή με αποτέλεσμα να σταματήσει η διαρροή».

Ανέφερε ακόμα ότι «συνεχίζονται οι εργασίες για επιδιόρθωση της βλάβης ενώ τα μέλη της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο χώρο σε επιφυλακή για όσο διάστημα χρειαστεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λεωνίδου είπε ότι «γνωρίζουμε πόσο οξυγόνο περιέχει η δεξαμενή όταν είναι γεμάτη, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο είχε μέσα και πόσο υλικό έχει διαχυθεί στην ατμόσφαιρα. Φαίνεται πως τα αίτια της διαρροής του οξυγόνου οφείλονται σε μηχανική βλάβη, σε κάποια από τις βαλβίδες της εγκατάστασης» είπε και σημείωσε πως «η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία ανέλαβε ήδη και διερευνά προκειμένου να εντοπίσει που σημειώθηκε η βλάβη».

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Λάρνακας-Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης ανέφερε ότι μόλις έγινε αντιληπτή η διαρροή του οξυγόνου «υπήρχαν άνθρωποι που χειρίστηκαν το πρόβλημα. Η Δρ. Αμαλία Χατζηγιάννη, Βοηθός Διευθύντρια Καρδιολογικής/Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου και το προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αμέσως εκκένωσαν το κτίριο και όλοι οι ασθενείς μετακινήθηκαν από τους θαλάμους τους».

Πρόσθεσε ότι «από το επεισόδιο δεν προκλήθηκε πανικός και δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος για τους ασθενείς, ενώ μόλις δόθηκε η άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι εργαζόμενοι μετέβησαν στις εργασίες τους και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν πίσω στους θαλάμους τους. Ωστόσο λόγω της διαρροής υποχρεωτικά θα αναβληθούν τα χειρουργεία που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα αλλά δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με τους ασθενείς».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «σε περίπτωση άμεσης ανάγκης διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων τότε οι ασθενείς θα μεταφερθούν είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας είτε σ’ αυτό της Λευκωσίας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

  • Αναστάτωση τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αμμοχώστου από διαρροή συμπιεσμένου οξυγόνου

Διαρροή συμπιεσμένου οξυγόνου σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
της Αστυνομίας γύρω στις 05.30 το πρωί, έγινε αντιληπτή διαρροή συμπιεσμένου οξυγόνου που βρισκόταν σε μεγάλο σε χωρητικότητα ντεπόζιτο, που βρίσκεται στο υπόγειο του Νοσοκομείου.

Στη σκηνή κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας καθώς και της Αστυνομίας και απέκλεισαν το χώρο του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Συνολικά τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο Νοσοκομείο και με τη βοήθεια της Αστυνομίας και του νοσηλευτικού προσωπικού ορισμένοι από τους ασθενείς μετακινήθηκαν από τα δωμάτια τους στο χώρο υποδοχής, χωρίς να πάθει κανένας οτιδήποτε από τη διαρροή.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο του νοσηλευτηρίου, αφού αποκλείστηκαν οι είσοδοι του Νοσοκομείου και λίγο πριν τις οκτώ το πρωί τους επετράπη η είσοδος στο κτίριο από τη κεντρική πύλη.

Η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφεραν να περιορίσουν την διαρροή του συμπιεσμένου οξυγόνου και τα ακριβή αίτια της διαρροής θα διαφανούν κατά τη διάρκεια έρευνας που θα διενεργηθεί αργότερα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ

Εκκενώθηκαν τέσσερις κατοικίες στη Καλαβασό: Κατέρρευσε δρόμος από τη βροχόπτωση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal