Αναστάτωση στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης: Έδιωξαν Έλληνες φιλάθλους από το Australian Open [videos]

Οι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν για ρατσισμό, λόγω της εκδίωξής τους από το Melbourne Park. Photo via Twitter, @pvotsis




Αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι εκδιώχθηκαν από το Australian Open, μετά τη νίκη της Μαρίας Σακκάρη επί της Νάο Χιμπίνο, όπως ανέφερε η Herald Sun. Οι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν για ρατσισμό, λόγω της εκδίωξής τους από το Melbourne Park.

Η αστυνομία της Βικτώριας επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα μεταξύ 15 και 20 ανδρών αποβλήθηκε (στις 6:05 μ.μ ώρα τοπική) εξ΄ αιτίας ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Λίγες ημέρες πριν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε… θυμίσει στους Ελληνες φιλάθλους ότι παρακολουθούν αγώνα τένις και όχι ποδοσφαίρου, καλώντας τους να «μετριάσουν» τη συμπεριφορά τους.

  • «Η ομάδα αυτή είχε λάβει πολλές προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Court 8 από τον διαιτητή του αγώνα, την ασφάλεια και την αστυνομία», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Σακκάρη πάντως, δήλωσε ότι δεν θεώρησε ακατάλληλη τη συμπεριφορά των φιλάθλων και είπε όπως ελπίζει ότι «θα είναι ευπρόσδεκτοι σε μελλοντικούς αγώνες».

«Νομίζω ότι ήταν υπέροχοι, έδειξαν μεγάλο σεβασμό στην αντίπαλο. Σταμάτησαν όταν έπρεπε να σταματήσουν», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Θα νιώσω διαφορετικά παίζοντας εδώ χωρίς αυτούς, αυτό είναι σίγουρο. Με κάνουν να παίζω καλύτερα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μελβούρνη, Αυστραλία

Πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open για την Σάκκαρη με νίκη επί της Χιμπίνο [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: