Αν και η Γερμανία την απέκλεισε από τη Σύνοδο, η Αθήνα πέτυχε διπλωματική νίκη με τον Χαφτάρ

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας(Α) υποδέχεται τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Khalifa Haftar(Δ),στο υπουργείο Εξωτερικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ενοχλημένη  από τον αποκλεισμό της  από τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Γερμανία, η Ελλάδα πέτυχε μια διπλωματική νίκη με την απροσδόκητη επίσκεψη του στρατάρχη Khalifa Haftar πριν εκείνος μεταβεί στη διάσκεψη στο Βερολίνο την οποία έχουν προωθήσει τα Η.Ε., γράφει ο John Psaropoulos στην ιστοσελίδα του Al Jazeera.

Η Ελλάδα ζήτησε να συμπεριληφθεί στη ‘’Διαδικασία του Βερολίνου’’ τονίζοντας πως διακινδυνεύουν ζωτικά της συμφέροντα. Ο Έλληνας υπουργό Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε πως ο Haftar συναινεί στην άποψη ότι μια  συμφωνία ανακωχής πρέπει να ‘’αναγνωρίζει την ακυρότητα του παράνομου μνημονίου μεταξύ  της Τουρκίας και της κυβέρνησης του Sarraj’’.

Επιπλέον, ‘’η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει πως ο Haftar έχει δεσμευθεί για διαπραγμάτευση μιας νέας θαλάσσιας συμφωνίας με την Ελλάδα’’.

‘’Από τη στιγμή που δεν συμμετέχουμε στις συνομιλίες του Βερολίνου αναμένουμε από τη Γερμανία, που φιλοξενεί τη διάσκεψη, να διαφυλάξει την ευρωπαϊκή θέση στα ζητήματα με τη Λιβύη’’,δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται και οι σχετικές δηλώσεις  και ανάρτηση στο Twitter του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο Χαφτάρ αποκαλύπτει τον Ερντογάν: Ευθύνεσαι για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: