Αμίλητος ο Πούτιν στην παρουσίαση του σχεδίου Τραμπ για Μ.Ανατολή από τον Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο για το σχέδιο Τραμπ για τη Μέση Ανατολή. EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN / POOL




Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το αμφιλεγόμενο σχέδιο των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή είναι «μια μοναδική ευκαιρία» να επιλυθεί η ισραηλινο – παλαιστινιακή κρίση.

Υποδεχόμενος τον Νετανιάχου στο Κρεμλίνο ο Πούτιν δεν αναφέρθηκε αρχικά καθόλου στο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Είστε ο πρώτος ηγέτης στον οποίο μιλάω “για τη συμφωνία του αιώνα” του Ντόναλντ Τραμπ (…) Πιστεύω ότι εκεί υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία και θέλω να τη συζητήσω μαζί σας και φυσικά να ακούσω την άποψή σας», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει λεπτομερώς την πρόταση Τραμπ, η οποία όμως έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Μόσχα έχει ζητήσει τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων για την επίτευξη «ενός κοινά αποδεκτού συμβιβασμού».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Μη βιάζεστε τόσο να προσαρτήσετε τα κατεχόμενα, λέει ο γαμπρός του Τραμπ στο Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: