Αμερικανική εταιρεία απέλυσε τους μισούς υπαλλήλους στη βάση του Ινσιρλίκ: Οργή στην Τουρκία

Η νατοϊκή βάση στο Ινσιρλίκ της Τουρκίας. EPA, FALK BAERWALD, BUNDESWEHR HANDOUT




Η αμερικανική εταιρεία Vectrus System, που επιβλέπει τις επιχειρήσεις πτητικής λειτουργίας και συντήρησης στην αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, έχει απολύσει σχεδόν το ήμισυ του προσωπικού της, μετέδωσε η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Dokuz8 Haber.

Η είδηση, που προκάλεσε οργή στην Τουρκία, έρχεται καθώς αυξάνονται τα ερωτήματα για το μέλλον της βάσης, η οποία φιλοξενεί πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ και βρίσκεται περίπου 100 μίλια από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Η απόλυση γίνεται εν μέσω εντάσεων που ταλαιπωρούν τις σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας.

Οι συμβάσεις 424 από τους 890 υπαλλήλους που εργάζονται με την Vectrus System Corporation θα τερματιστούν το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αναφέρει μια ανακοίνωση που έστειλε η εταιρεία στην Ένωση Βιομηχανίας Άμυνας και Συμμαχικών Εργαζομένων (Türk Harb-Is).

Η ένωση απάντησε στην απόφαση του Vectrus, καλώντας την εταιρεία, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε 22 χώρες έχοντας περίπου 6.700 υπαλλήλους, να επανεξετάσει την απόφασή της.

Η αντιπολίτευση (CHP) αντέδρασε ήδη και απάντησε στην απόφαση της αμερικανικής εταιρείας, λέγοντας ότι η Vectrus θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι Τούρκοι εργάτες «δεν είναι άνθρωποι που μπορούν να προσληφθούν και να απολυθούν όπως ευχαριστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Τρέχει ασταμάτητα το αίμα σε Χαλέπι και Ιντλίμπ: Τουλάχιστον 40 νεκροί στους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: