Άκυρωση ψήφισε η διεθνώς ανεγνωρισμένη Λιβυκή Βουλή για το “μνημόνιο Σάρατζ – Ερντογάν”




Το δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει εδώ και λίγη ώρα πως το διεθνώς αναγνωρισμένο κοινοβούλιο της Λιβύης ψήφισε σήμερα Σάββατο την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya

Τη ματαίωση της συμφωνίας επίσης σύμφωνα με αναφορές διεθνώς μέσων ενημέρωσης για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης στην Τρίπολη και της Τουρκίας υπερψήφισε η λιβυκή Βουλή. Σημειώνεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τις πολιτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε με την Τουρκία η Κυβέρνηση Σάρατζ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κοινοβούλιο της Λιβύης ζήτησε επίσης τη διαβίβαση της υπόθεσης στον γενικό εισαγγελέα του κράτους για την περαιτέρω διερεύνηση των ενεργειών του Σάρατζ και όσων εμπλέκονται στην υπογραφή της συμφωνίας. Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη Πέμπτη, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για διάστημα ενός έτους.

Περισσότερα σε λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΜΜΕ κι άλλες πηγές.

Ξύπνησε και ο Γκουτέρες: Προειδοποιεί την Τουρκία εναντίον της ανάπτυξης στρατευμάτων στη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: