“Αγώνας δρόμου” της Κίνας να περιορίσει την εξάπλωση του ιού: Στους 56 οι νεκροί, 1975 κρούσματα

Οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές από τον ιό έσπευσαν στα σούπερμαρκετς να προμηθευθούν με τρόφιμα πριν κλείσουν. Τα νοσοκομεία γεμισαν ασθενείς στις περιοχής που κτυπήθηκαν από τον ιό, στην Κίνα. EPA, YUAN ZHENG CHINA OUT




Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα δρομολόγια λεωφορείων εντός της επαρχίας από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People’s Daily.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε σήμερα ξημερώματα πως ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό ανέρχεται σε 56, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 1.975 κρούσματα μέχρι και το Σάββατο.

Νωρίτερα η επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε ο ιός, ανακοίνωσε 13 νέους θανάτους, ενώ επίσης στην Σαγκάη καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Περιορισμούς στην πρόσβαση προς την κινεζική πόλη Σαντόου, την πρώτη που βρίσκεται έξω από το επίκεντρο του νέου κοροναϊού στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Από τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα, 18.00 ώρα Ελλάδας), θα απαγορευθεί η πρόσβαση σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν κρίνεται απαραίτητο να κυκλοφορούν, στη Σαντόου, μια πόλη με περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατοίκους που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 και πλέον χιλιομέτρων νότια της Ουχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Πρώτο «ύποπτο» κρούσμα του ιού εντοπίστηκε στο Τορόντο

Ένα πρώτο «ύποπτο» κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στο Τορόντο, σε έναν άνδρα που επέστρεψε από την Κίνα, το πρώτο κρούσμα στον Καναδά, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές του Οντάριο.

«Έχουμε το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εδώ» στο Τορόντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Εϊλίν ντε Βίλα, επικεφαλής της υγειονομικής αρχής της μητρόπολης του Οντάριο.

Ο ασθενής, ένας άνδρας στην ηλικία των 50 ετών, διέμεινε στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε αυτός ο νέος ιός τον Δεκέμβριο. Επέστρεψε στον Καναδά στις 22 Ιανουαρίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ στο Τορόντο την επόμενη μέρα, δήλωσε η Μπάρμαρα Γέϊφ, αξιωματούχος στον τομέα υγείας της επαρχίας του Οντάριο.

Ο άνδρας τέθηκε σε απομόνωση. Δείγματα θα σταλούν σε ένα εργαστήριο στο Ουίνιπεγκ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον κινεζικό κοροναϊό, ανέφεραν οι αρχές.

Το Πεκίνο αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές εντός κι εκτός της χώρας για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού

Η Κίνα αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, διευκρινίζει το CCTV.

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Το Κρατικό Συμβούλιο Ενημέρωσης της Κίνας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την επιδημία του κοροναϊού αύριο Κυριακή στις 15.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία PSA επαναπατρίζει τους υπαλλήλους της από την Ουχάν

Ο γαλλικός όμιλος PSA, η κατασκευάστρια εταιρεία των αυτοκινήτων Peugeot και Citroen, ανακοίνωσε απόψε ότι θα επαναπατρίσει τους υπαλλήλους της και τις οικογένειές τους από την περιοχή της Ουχάν, στην Κίνα.

Η Ουχάν είναι η εστία της επιδημίας του νέου κοροναϊού, κρούσματα του οποίου έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες και σε άλλες χώρες εκτός της Κίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα απομακρυνθούν συνολικά 38 άνθρωποι, σε συνεργασία με τις κινεζικές αρχές και το γενικό προξενείο της Γαλλίας. Όλοι τους θα παραμείνουν για ένα διάστημα σε καραντίνα στο Τσανγκσά προτού να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

Reuters-AFP-Sputnik
Σανγκάη, China – Μόντρεαλ, Canada
Παρίσι, France – Πεκίνο, China

Αποκλεισμένοι 56 εκατ. άνθρωποι στην Κίνα για τον κοροναϊό: Κρούσματα σε Γαλλία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: