Αυστηρή προειδοποίηση για Τουρκία από το Κάιρο για τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ και Ανατ. Μεσόγειο

O Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo στη χτεσινή συνάντησή τους στο περιθώριο της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη. EPA/Ron Przysucha / HANDOUT
Νέα αυστηρή προειδοποίηση εξέδωσε η Αίγυπτος για μονομερείς παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου, που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέσα από επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών από το Κάιρο, η Αίγυπτος «προειδοποιεί για τις επιπτώσεις οποιωνδήποτε μονομερών μέτρων που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».
Το Κάιρο τονίζει «την αναγκαιότητα στο σεβασμό και την εφαρμογή των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Χάφεζ δηλώνει ότι «η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω στους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει χορηγήσει άδειες για υπεράκτια έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν. Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

Η Τουρκία περικυκλώνει την Κύπρο: Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» έριξε άγκυρα εντός του οικοπέδου 8

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal