78 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης διέσωσε το πλοίο Alan Kurdi της οργάνωσης Sea-Eye

Το πλοίο Alan Kurdi της οργάνωσης Sea-Eye. EPA, FABIAN HEINZ, SEA-EYE
Πλοίο της γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Sea-Eye διέσωσε σήμερα 78 μετανάστες, που επέβαιναν σε δύο πλοιάρια, στα ανοιχτά της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, το πλοίο Alan Kurdi παρέλαβε αρχικά 62 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν 8 γυναίκες και 7 παιδιά, από ένα φουσκωτό που κινδύνευε στη θάλασσα. Το μικρότερο από τα παιδιά είναι ηλικίας έξι μηνών.

Αμέσως μετά, αφού ενημερώθηκε από ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή, διέσωσε άλλους 16 ανθρώπους από ένα σκάφος που «δεν ήταν σε θέση να πλεύσει». Οι τρεις από αυτούς είναι σοβαρά αφυδατωμένοι.

Λίγο αργότερα, σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής διέταξε το Alan Kurdi να απομακρυνθεί στα ανοιχτά. «Οι λεγόμενοι Λίβυοι ακτοφύλακες αντιμετωπίζουν τη ζώνη έρευνας και διάσωσης σαν να ήταν τα χωρικά τους ύδατα, παρεμποδίζουν τους διασώστες και δίνουν παράνομες εντολές», είπε η Γιοχάνα Πολ, η επικεφαλής των επιχειρήσεων του Alan Kurdi.

Η οργάνωση δεν έχει διευκρινίσει προς το παρόν πού σκοπεύει να αποβιβάσει τους διασωθέντες.

Εξάλλου, το πλοίο Ocean Viking διέσωσε 59 άνδρες και γυναίκες που επέβαιναν σε μια μικρή ξύλινη βάρκα. Συνολικά, 151 μετανάστες βρίσκονται τώρα πάνω στο Ocean Viking, σύμφωνα με την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Με πληροφορίες από AFP, DPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

 

Το Ιράν μπορεί να εμπλουτίσει ουράνιο σε οποιοδήποτε ποσοστό λέει η υπηρεσία ατομικής ενέργειας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal