50 χρόνια μετά ο Balenciaga επιστρέφει στην haute couture με show τον Ιούλιο στο Παρίσι

File Photo: Λέγεται ότι ο Christian Dior είχε πει ότι ο Cristóbal Balenciaga είναι ο «αρχηγός όλων μας» και η Coco Chanel τον αποκαλούσε «ο μόνος πραγματικός ντιζάινερ». @amna_news
Τον Ιούλιο, ο οίκος μόδας Balenciaga θα παρουσιάσει, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, το πρώτο του show υψηλής ραπτικής.

Ο ιδρυτής του οίκου, ο Cristóbal Balenciaga, συχνά χαρακτηρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους μόδιστρους όλων των εποχών. Λέγεται ότι ο Christian Dior είχε πει ότι είναι ο «αρχηγός όλων μας» και η Coco Chanel τον αποκαλούσε «ο μόνος πραγματικός ντιζάινερ».

Το 1968, ο Ισπανός διέλυσε τον επώνυμο οίκο του, που έδρευε στην Avenue George V, στο Παρίσι, από το 1937. Ο οίκος αναγεννήθηκε το 1986 και παρουσιάζει έκτοτε κολεξιόν πρετ α πορτέ. Τώρα, ο οίκος Balenciaga θα επιστρέψει στις ρίζες του.

Ο Γεωργιανός σχεδιαστής Demna Gvasalia, από τότε που ανέλαβε, το 2016, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου έχει φανταστεί εκ νέου κάποιες από τις πιο διάσημες και ευφάνταστες κρεασιόν του Cristóbal. «Ο ίδιος ο Balenciaga ήταν ένας μαιτρ και τα αρχεία των φορεμάτων εκείνης της εποχής δηλώνουν συγκεκριμένη οπτική» είχε πει τότε ο Gvasalia. «Η ιδέα μου ήταν να την επανερμηνεύσω και την εκσυγχρονίσω, και να δω πώς μπορούμε να δουλέψουμε με παραδοσιακά μέσα ραπτικής».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Φαρμάκι” για την αδελφή της στάζει η Σαμάνθα Μαρκλ: Θέλει να βλάψει τη βασιλική οικογένεια


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: