Βραβείο Ναυτιλίας για την Δέσπoινα Παναγιώτου Θεοδοσίου από Lloyd’s

File photo: Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδoσίου. Photo via Facebook




H Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου βραβεύτηκε ως Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, στη 16η  τελετή απονομής των Lloyd’s List Greek Shipping Awards, στις 06 Δεκεμβρίου 2019 στη Αθήνα. Το βραβείο αυτό απονέμεται στο άτομο που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς με τη συνεισφορά του στη ναυτιλία παγκοσμίως.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η Δέσποινα με τη δραστηριότητά της, έχει καταφέρει να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής τα θέματα της ποικιλομορφίας και της διαφορετικότητας στον τομέα της ναυτιλίας, θέτοντας την ανοικτή επικοινωνία, την τεχνολογική πρόοδο και τη γενικότερη εξέλιξη του ναυτιλιακού οικοσυστήματος ως βασικούς πυλώνες για βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας.

Η Δέσποινα έχει συμπεριλιφθεί στη  λίστα Lloyd’s List Top 100 Most Influential People in Shipping παγκοσμίως για το 2017 και το 2018, καθώς και στις Top 10 Women in Shipping και τις δύο χρονιές. Το 2017 είχε επίσης συμπεριληφθεί στη λίστα Lloyd’s List’s Top 5 Next Generation Εxecutive.

Το Μάιο του 2019 έλαβε το βραβείο Ευκράντη «Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας» και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς βρεβεύτηκε ως «Γυναίκα Ηγέτης της Διεθνούς Ναυτιλίας» στα διεθνή βραβεία WHO IS WHO στην Αθήνα.

Άλλοι τίτλοι και διακρίσεις συμπεριλαμβάνουν: “Top Professional” και “Cyprus Business Woman of the Year”, National Cyprus Business Woman of the Year Awards 2015. “Woman of the Decade in Innovation and Leadership”, Global Women Economic Forum, New Delhi 2017, “10 Women to Watch”, Youngship International – Norshipping, Όσλο 2017.

Η Δέσποινα είναι πρόεδρος της WISTA International (Women’s International Shipping and Trading Association), από τον Οκτώβριο του 2017, έχοντας προηγουμένως επιτελέσει Γραμματέας του οργανισμού από το 2015 μέχρι το 2017. Είχε σημαντική συμβολή στην επιτυχία της WISTA International να λάβει Συμβουλευτικό Στάτους στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), τον Ιούλιο του 2018. Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, είναι οργανισμός του ΟΗΕ, ο οποίος επιβλέπει τον τομέα της ναυσιπλοΐας.

Η Δέσποινα είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ), του Οργανισμού Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), του Invest Cyprus, της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου,  και της Στρατηγικής Επιτροπής Crans Montana – Club of Ports.

Είναι είναι κάτοχος πτυχίων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Copenhagen Business School και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΓΜΙ

Λευκωσία, Κύπρος

Ενισχύεται η Κυπριακή Δημοκρατία με την προσφυγή στη Χάγη, λέει ο Νεοφύτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: