Βιομετρική φωτογράφηση για τους ταξιδιώτες σχεδιάζει ο Τραμπ, φουντώνουν οι αντιδράσεις

File Photo: Την αντίδραση της ενώσεων προστασίας των ατομικών ελευθεριών στις ΗΠΑ προκαλούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης Τραμπ για τους βιομετρικούς ελέγχους των ταξιδιωτών. EPA/ENRIC FONTCUBERTA




Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει την πρόθεση να προτείνει την εφαρμογή ενός κανονισμού την επόμενη χρονιά, ο οποίος θα υποχρεώνει όλους τους ταξιδιώτες -συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών πολιτών- να φωτογραφίζονται (βιομετρικά) από τις αρχές, κατά την είσοδο ή την έξοδό τους από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ατζέντα προώθησης κανονισμών που έχει η αμερικανική κυβέρνηση.

  • Μέρος του συστήματος παρακολούθησης

Ο προτεινόμενος κανονισμός αναμένεται να προωθηθεί από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τον Ιούλιο, ενώ θα αποτελέσει τμήμα ενός μεγαλύτερου συστήματος για την παρακολούθηση των ταξιδιωτών που εισέρχονται ή εξέρχονται από τις ΗΠΑ.

Το προσχέδιο του κανονισμού έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των υποστηρικτών της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και στοιχείων. Ο Τζέι Στάνλεϊ υψηλόβαθμος αναλυτής πολιτικής στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) άσκησε κριτική στην ιδέα για την εφαρμογή του νέου κανονισμού, μέσω μιας γραπτής ανακοίνωσης του.

  • Όχι στα βιομετρικά δεδομένα

“Οι ταξιδιώτες συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών πολιτών, δεν θα πρέπει να υποχρεωθούν για να υποβάλλουν βιομετρικά δεδομένα [μέσω φωτογραφιών], στο πλαίσιο άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος που έχουν για να ταξιδεύουν,” επεσήμανε από την πλευρά του, ο Στάνλεϊ.

Mε πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.

Τα έκανε, όπως πάντα, σαλάτα ο πρόεδρος Τραμπ: Οι ΗΠΑ είχαν αεροδρόμια τη δεκαετία του ΄70!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: