Τρέλα στους παριζιάνικους δρομους: Απεργεί το Μετρό, 40% πάνω τα ατυχήματα δικύκλων

File photo: Περιμένοντας να εμφανιστεί μέσο μαζικής μεταφοράς στο απεργιακό Παρίσι. EPA/IAN LANGSDON
Κατά 40% αυξήθηκαν τα ατυχήματα με δίκυκλα (σκούτερ, πατίνια και ποδήλατα) στο Παρίσι από τότε που άρχισε η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει παραλύσει σε μεγάλο βαθμό τα δημόσια μέσα μεταφοράς, ανακοίνωσε σήμερα στο AFP η υπηρεσία πυροσβεστικής του Παρισιού BSPP.

“Μας έχουν καλέσει και έχουμε επέμβει 600 φορές από τις 5 Δεκεμβρίου (που άρχισε η απεργία) ως τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι είχαμε επέμβει 450 φορές, πρόκειται για μια σημαντική αύξηση”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της BSPP Γκαμπριέλ Πλας.

Οι κλήσεις αυτές στην πυροσβεστική αφορούσαν ατυχήματα στα οποία εμπλέκονταν δίτροχα με πεζούς, αλλά και με αυτοκίνητα.

“Αυτό συνδέεται προφανώς με τις απεργίες, υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία και άνθρωποι που δεν είναι έμπειροι και δεν είναι καλά εξοπλισμένοι μετακινούνται με ποδήλατο ή άλλα” δίκυκλα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της BSPP.

Η πυροσβεστική επεμβαίνει ως επί το πλείστον σε περιπτώσεις “ελαφρών τραυματισμών που δεν χρειάζονται εισαγωγή σε νοσοκομείο”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα αυτό που αυξήθηκε επίσης “σημαντικά” παράλληλα με τα ατυχήματα με δίκυκλα είναι οι καθυστερήσεις της πυροσβεστικής να επέμβει σε περιστατικά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας και της περιφέρειας λόγω της πυκνής κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αυτό το πλαίσιο “δεν ευνοεί τους ρυθμούς μας, ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να κάνουμε σημαντικές επεμβάσεις, όπως αυτές που αφορούν μεγάλες πυρκαγιές”, σημείωσε ο ίδιος.

Σήμερα είναι η 13η ημέρα απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κυρίως στο Παρίσι, κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ είναι επίσης η 3η ημέρα από την αρχή του μήνα διεπαγγελματικών απεργιών και διαδηλώσεων που έχουν εξαγγείλει σύσσωμα τα συνδικάτα εργαζομένων στην χώρα.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Απόλυτο χάος το Παρίσι: 5η μέρα απεργίας στα μέσα μεταφοράς λόγω συνταξιοδοτικού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal