Τουρκία, Λιβύη και Μεσόγειος στην ατζέντα των συναντήσεων Νίκου Δένδια στη Σαουδική Αραβία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Σαουδικής Αραβίας Dr. Abdullah bin Mohammed bin Ibrahim Al Al-Sheikh στο Ριάντ είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ανήρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. @NikosDendias




Από τη Σαουδική Αραβία ξεκινά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σειρά επισκέψεων στη Μέση Ανατολή, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση τις εξελίξεις στη Μεσόγειο, μετά και την υπογραφή των μνημονίων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, καθώς και διμερή θέματα.

Ο κ. Δένδιας ξεκίνησε τις συναντήσεις του στο Ριάντ με τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Συνέλευσης της Σαουδικής Αραβίας, Dr. Abdullah bin Mohammed bin Ibrahim Al Al-Sheikh.

Στη συνέχεια, στις 9:35, θα γινόταν δεκτός από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdul Aziz Al Saud.

Στις 10:15 συναντάται με τον ομόλογό του, Faisal bin Farhan Al Saud, στις 12:00 με τον υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας, Adel Jubair και στις 13:40 με τον κυβερνήτη του Ταμείου Κρατικών Επενδύσεων, PIF Yasir Othman Al- Rumayyan.

 

 

Αύριο στην Ιορδανία

Αύριο, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, στην Ιορδανία.

Χθες, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Γενεύη και του παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους τα memoranda που υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θεωρούνται -κατά την κρίση της Ελλάδας- ανύπαρκτα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με επιστολή προς τον γγ του ΟΗΕ και την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Αίγυπτος χαρακτηρίζει άκυρα και ανυπόστατα αυτά τα δύο memoranda και ζητάει να μην πρωτοκολληθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Στ.
Αθήνα, Ελλάδα

Δένδιας προς Γκουτέρες: Ανύπαρκτα για την Ελλάδα τα “μνημόνια” Τουρκίας- Λιβύης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: