Το ρεκόρ σήμερα με -4,3 βαθμούς σε Παρανέστι – Νευροκόπι, που χρειάζονται αλυσίδες

File Photo: Εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες πρεππει να είναι οι οδηγοί που κινούνται σε ορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ




ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Νάουσας- Τριών Πέντε Πηγαδιών, από το 10ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο, όπως επίσης και στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Σελίου από το 9ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω παγετού και χιονόπτωσης στα ορεινά του νομού Ημαθίας.
Παράλληλα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι δεν απαιτούνται πλέον αλυσίδες για τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας- Κοζάνης και στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου, ενώ χωρίς δυσκολία κινούνται οι οδηγοί στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας – Δασκίου.

Στην περιοχή της Δράμας

Στο μεταξύ η ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας κατέβηκε αρκετά κάτω από το μηδέν, με το θερμόμετρο να φτάνει τους μείον 4,3 βαθμούς στο Παρανέστι και στο Νευροκόπι.
Οι ασθενείς άνεμοι, σε συνδυασμό με την έλλειψη νεφοκάλυψης στην Ανατολική Μακεδονία, είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη ψύξη του αέρα κοντά στο έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Στο Μέτσοβο και τη Βλάστη

Στο Ανήλιο Μετσόβου το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 3,8 βαθμούς, στη Βλάστη Κοζάνης στους μείον 3,2 και στον Άγιο Παύλο Ημαθίας στους μείον 2,8 βαθμούς.

Στα χιονοδρομικά κέντρα
Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας η θερμοκρασία ήταν ακόμη χαμηλότερη (Χ/Κ Καϊμακτσαλάν -6,4, Καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών -5,4, Χ/Κ Βασιλίτσας -4,5).

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα μέχρι και αυτή την ώρα (10 το πρωί) σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Ημαθίαςλόγω παγετού. Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας- Κοζάνης, από το 16ο χιλιόμετρο έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου, από το 18ο χιλιόμετρο, καθώς και από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νάουσας- Τριών Πέντε Πηγαδιών, όπως επίσης και στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας – Δασκίου, από το 20ό χιλιόμετρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔΡ
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Κακοκαιρία Γηρυόνης: Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: