Το μεγαλύτερο κέντρο ψηφιακής τέχνης στον κόσμο στο Μπορντό σε βάση υποβρυχίων [video]

File Photo: Το «Bassins de Lumières» θα προσφέρει στους επισκέπτες αξέχαστες video και audio εμπειρίες σε ένα μοναδικό σκηνικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Σε μια βάση υποβρυχίων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Μπορντό της Γαλλίας, το στούντιο Culturespaces δημιούργησε το μεγαλύτερο κέντρο ψηφιακής τέχνης στον κόσμο: Η έκθεση «Bassins de Lumières» θα εγκαινιαστεί στις 17 Απριλίου του 2020 και θα είναι ανοιχτή επτά μέρες την εβδομάδα, τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες τον χρόνο.

Κλιμτ και Κλέε

Οι κύριοι εκθεσιακοί χώροι θα είναι αφιερωμένοι σε εμβληματικούς καλλιτέχνες, όπως οι Γκούσταβ Κλιμτ και Πάουλ Κλέε. Και η συνολική επιφάνεια προβολών ανέρχεται σε 12.000 τετραγωνικά μέτρα, απαιτώντας 90 προβολείς και 80 ηχεία.

Τέσσερις δεξαμενές 16 μέτρων

Η έκθεση αποτελείται από τέσσερις βάθους 16 μέτρων δεξαμενές υποβρυχίων και άλλα έξι τμήματα: το «Le Cube», στο οποίο θα παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών που ειδικεύονται στη λεγόμενη immersive art. Το «La Citerne», στο οποίο δημιουργούνται δεσμοί μεταξύ μουσείων και πρωτότυπων έργων. Το «Les Grands Nenuphars», όπου θα προβάλλεται η έκθεση στο νερό. Τον μουσειακό χώρο, αφιερωμένο στην ιστορία της βάσης των υποβρυχίων. Τον εκπαιδευτικό χώρο, όπου θα παρέχονται πληροφορίες για τους καλλιτέχνες, έργα των οποίων εκτίθενται. Και, τέλος, τον ημιώροφο ως καθιστικό και σημείο θέασης από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

«Μετά τη δημιουργία του “Αtelier des lumières” (σ.σ. στο Παρίσι), έχουμε τη χαρά να δημιουργήσουμε αυτό το πελώριο κέντρο ψηφιακής τέχνης για την πόλη του Μπορντό» εξηγεί ο πρόεδρος του στούντιο, Μπρουνό Μονιέ, μιλώντας στο Designboom. Το «Bassins de Lumières» θα προσφέρει στους επισκέπτες αξέχαστες video και audio εμπειρίες σε ένα μοναδικό σκηνικό, έναν χώρο για να μοιράζεσαι κουλτούρα ο οποίος είναι ανοιχτός σε κάθε τύπο επισκέπτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Τσεκούρας

https://hellasjournal.com/category/politistika/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: