Την Τρίτη θα απολογηθούν 5 συλληφθέντες από τα επεισόδια της Πάτρας: 3 τραυματίες αστυνομικοί

Άντρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά το τέλος της πορείας μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ
Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Πατρών πέντε εκ των επτά συλληφθέντων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πορεία, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Στην συνέχεια και τα πέντε άτομα οδηγήθηκαν εκ νέου στην Ασφάλεια Πατρών, όπου κρατούνται.

Οι δύο άλλοι συλληφθέντες που ήσαν ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο μεταξύ, μέλη αντιξουσιαστικών κινήσεων πραγματοποίησαν σήμερα συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες, τόσο έξω από το δικαστικό μέγαρο, όσο και έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.

Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας με διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά τρεις αστυνομικοί. Δύο εκ των τραυματιών έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ ο τρίτος αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο γόνατο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Η. Κάνιστρα
Πάτρα, Ελλάδα

Μπαλόνια με πανό για τις καταλήψεις πέταξαν στην χριστουγεννιάτικη Αριστοτέλους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal