Τίμησαν εισβολείς της τουρκικής θηριωδίας στην Κύπρο ανήμερα των Χριστουγέννων

Από την τελετή στο Δημοτικό Μέγαρο της Μουτ, περιοχή η οποία βρίσκεται βόρεια των ακτών της Κερύνειας. Photo via Facebook, @KKTCMersinBaskonsoloslugu




Ανήμερα των Χριστουγέννων τιμήθηκαν οι οικογένειες 27 εισβολέων στρατιωτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974.

Ο Μουαμέρ Κοκέν (Muammer Köken), Κυβερνήτης της επαρχίας Μουτ (στην περιφέρεια της Μερσίνης), μαζί με τη Ζαλιχέ Μεντελί (Zalihe Mendeli), την παράνομη «Γενική Πρόξενο» της παράνομης «ΤΔΒΚ» στη Μερσίνη, τίμησαν τις οικογένειες των Τούρκων στρατιωτών, απονέμοντας μετάλλια και διπλώματα.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Δημοτικό Μέγαρο της Μουτ, περιοχή η οποία βρίσκεται βόρεια των ακτών της Κερύνειας. Ο Κοκέν δήλωσε περήφανος και ευγνώμων προς τους «μάρτυρες της επιχείρησης».

Από την πλευρά της, η Μεντελί τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα και πως οι Τούρκοι στρατιώτες που έφτασαν στην Κύπρο το 1974 έσωσαν το νησί από το να γίνει ελληνικό. «Δόξα τω Θεώ που οι Τούρκοι στρατιώτες ήρθαν και μας έσωσαν», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Χρωστούμε κάθε μας αναπνοή στον τουρκικό στρατό του 1974».

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος της πόλης, Βολκάν Σουκάρ (Volkan Sugar), και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Βετεράνων Πολέμου, Μεχμέτ Σουκρού Ταντοάν (Mehmet Şükrü Tandoğan).

Να σημειωθεί ότι η Ζαλιχέ Μεντελί γεννήθηκε στην Πάφο το 1975.

ΠΗΓΗ: sigmaline

Σήμερα η γενική συνέλευση του ΠΑΣΙΝ για τη 2η φάση του Γενικού Σχεδίου Υγείας στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: