Θρασύς και αμετανόητος ο Ερντογάν: Δηλώνει προστάτης του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου

Προστάτης… πασών των θαλασσών δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε Τούρκους που ζουν στο Λονδίνο, από όπου και η φωτογραφία. Via Twitter




Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο, ο Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι με τη λεοντή του προστάτη των τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο.

«Σήμερα υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία που προστατεύει το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο« ήταν η δήλωση του Τούρκου Πρόεδρου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες το βράδυ σε Τούρκους που ζουν στο Λονδίνο.

«Σήμερα υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία με ισχυρό στόλο που προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Σήμερα υπάρχει μια Τουρκία που υποστηρίζει πάνω από 4 εκατομμύρια καταπιεσμένους αγκαλιάζοντάς τους. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου πλην της Τουρκίας δεν υπάρχει χώρα που να φιλοξενεί μόνη της τόσους πολλούς μετανάστες».

Κατά την πάγια πρακτική του ο Ερντογάν κατηγόρησε και την ΕΕ ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για οικονομική στήριξη προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ / Άννα Ανδρέου

Τουρκία, Κωνσταντινούπολη 

Πως μπορεί να περιμένει βοήθεια η Ελλάδα όταν ο Τραμπ καλύπτει απόλυτα τον Ερντογάν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: