Θετική προσέγγιση Κύπρου σε ζητήματα της περιοχής, η αποστολή στην Αλβανία, λέει ο Χριστοδουλίδης

File Photo: Ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης, Photo via Twitter, @CyprusMFA




Η αποστολή ομάδας πολιτικών μηχανικών από την Κύπρο στην Αλβανία, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της θετικής προσέγγισης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος απαντούσε σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το ΕΤΕΚ για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή “που είχα απευθύνει μέσω της ηγεσίας του για αποστολή Κυπρίων πολιτικών μηχανικών στα Τίρανα, κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας που είχα με τον Αλβανό ομόλογό μου για το θέμα».

«Σημαντική υπήρξε και η συνδρομή της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας στην ταχεία κινητοποίηση και προετοιμασία της ομάδας που συγκροτήθηκε», πρόσθεσε.

Η αποστολή αυτή, επισήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών, «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της θετικής προσέγγισης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, που εκτείνεται μεταξύ άλλων και σε θέματα όπως είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων ή φυσικών καταστροφών».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κύπρου να γίνει υπόδειγμα στην Πράσινη Συμφωνία, εξηγεί ο Χριστοφόρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: