Θεοχάρης: Στρατηγικής σημασίας ο τουριστικός τομέας για την προσέλκυση επενδύσεων

File photo: Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο 21o Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία HELLAS JOURNAL




Τη στρατηγική σημασία του τουριστικού τομέα για την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 21o Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

«Ο τουρισμός έχει αναγνωριστεί ότι διαδραματίζει βασικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδας, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και ως πηγή εσόδων από εξαγωγές. Οι υψηλότερες επενδύσεις θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη το επόμενο έτος, καθώς η χώρα ανακάμπτει από μια δεκάχρονη κρίση χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ότι ο τουριστικός τομέας ήταν ένα βασικό αντίβαρο που κατάφερε να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. «Είναι ο πρωταθλητής της Ελλάδας και ένας από τους λίγους κλάδους στην Ελλάδα, που κατάφερε να συνεχίσει να αναπτύσσεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε έργα τουριστικών ακινήτων, λέγοντας ότι «η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, που χαρακτηρίζονται τόσο από την ιστορική και πολιτιστική τους αξία όσο και από την φυσική τους ομορφιά».

Στο σημείο αυτό στάθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη διαμόρφωση ενός φίλο-επενδυτικού περιβάλλοντος, το οποίο λειτουργεί ως εχέγγυο για ανθεκτικές μακροοικονομικές και επιχειρηματικές επιδόσεις.

«Εκτός από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η κυβέρνησή μας θέλει να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις και να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες το επόμενο έτος. Οι πολιτικές που σχεδιάζουμε ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό θα συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης και στην επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας…

Το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας φαίνεται πολύ ελπιδοφόρo, αντανακλώντας τις μεγάλες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Η αυξανόμενη τάση του παγκόσμιου τουρισμού, σε συνδυασμό με το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση της τουριστικής περιόδου το 2020 μέσω του ανοίγματος σε νέες αγορές και της στρατηγικής διείσδυσης στον τομέα του αγροτουρισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Π. Κασφίκης
Ουάσινγκτον , ΗΠΑ

 

Σταϊκούρας σε Αμερικανούς Επενδυτές: Σε τροχιά δυναμικής επανεκκίνησης η ελληνική οικονομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: