Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για την Εβδομάδα Διαστήματος

Oι Αθανάσιος Καψάλης, Ζαχαρίας Μιτζέλος, Νικόλαος Πόταρης και Χρήστου Χρήστος, συμμετείχαν και διακρίθηκαν µε την δεύτερη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge». Πηγή φωτογραφίας: Πανεπιστήμιο Αιγαίου




Τέσσερις φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, οι Αθανάσιος Καψάλης, Ζαχαρίας Μιτζέλος, Νικόλαος Πόταρης και Χρήστου Χρήστος, συμμετείχαν και διακρίθηκαν µε την δεύτερη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge» που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαστήματος(European Space Week).

Ο διαγωνισμός ήταν ένα γεγονός στο οποίο οι φοιτητές συνεργάστηκαν µε σκοπό την συνεισφορά στα επιστημονικά πεδία παρατήρησης και συλλογής δεδομένων της γης. Ειδικότερα στο πως τεχνολογίες παρατήρησης της γης του προγράμματος Copernicus μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιηθούν καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές που αφορούν την έγκυρη πρόβλεψη και αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, µε την χρήση δορυφορικών δεδομένων, παρέχοντας λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέθεσαν µια πρόταση για την πρόβλεψη και αντιμετώπιση των πλημμυρών και πυρκαγιών, δυο ζητημάτων που αφορούν άμεσα την Ελλάδα, καθώς και ένα μηχανισμό μείωσης του χρόνου απόκρισης της πολιτικής προστασίας σε έκτακτα περιστατικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Βρέφος εντοπίστηκε ζωντανό μέσα σε κάδο απορριμάτων στο κέντρο της Καλαμάτας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: