Τα “fake news” Τσαβούσογλου και Ακιντζί: Η Τουρκία απειλείται από την “υπερδύναμη” Κύπρο!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ένας επικίνδυνος ανθέλληνας. Στη φωτογραφία με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πόσο, μα πόσο, υποκριτές είναι οι Τούρκοι; Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Εξωτερικών της κατοχικής δύναμης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, για να ακολουθήσει ο κολαούζος του, ο Μουσταφά Ακιντζί, που ισχυρίστηκε ο αθεόφοβος ότι η ένταση στο νησί δεν προκαλείται από τον κατοχικό στρατό και από τους στρατοκράτες της Άγκυρας, αλλά από τους Ελληνοκύπριους.

  • Ναι πολύ σωστά! Η Κύπρος είναι περιφερειακή υπερδύναμη στην Ευρώπη και ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Τουρκία είναι μία μικρή χώρα που δεν έχει εισβάλει ποτέ και πουθενά, που δεν έχει ενοχλήσει κανένα γειτονικό κράτος…
  • Βεβαίως, οι οπαδοί της «όποιας λύσης» δεν πολυδιαφωνούν με τους ισχυρισμούς του Τσαβούσογλου και του Ακιντζί, διότι και οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο λόγος για τον οποίο δεν λύθηκε το Κυπριακό είναι επειδή δεν έκαναν η Λευκωσία και η Αθήνα περισσότερες υποχωρήσεις.

Δεν είναι φοβερό αυτό που οι Τούρκοι υποστηρίζουν και ενστερνίζονται και μερικοί δικοί μας; Ότι η στρατικοποίηση των κατεχομένων, που διεξάγεται από την ημέρα της εισβολής, οφείλεται στο γεγονός(!) ότι …εξοπλίζονται οι Ελληνοκύπριοι. Ο πληθυσμός στην Τουρκία είναι 80 φορές περισσότερος από τον πληθυσμό της Κύπρου. Ωστόσο, παρουσιάζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως το θύτη και την …φτωχή Τουρκία ως το …θύμα! Και γι’ αυτή την αρνητικότατη εξέλιξη, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν (και ασχολούνται) με το Κυπριακό, στη Λευκωσία και την Αθήνα. Φτάσαμε να …απολογούμαστε επειδή είμαστε τα θύματα της εισβολής και της κατοχής.

Όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού της Τουρκίας, και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ. Η άρση ήταν μία επιβεβλημένη κίνηση, που έχει μόνο συμβολική σημασία, διότι από την αρχή το εμπάργκο ήταν απαράδεκτο και ελεεινό. Οι Αμερικανοί τιμώρησαν την Κύπρο, που υπέστη την εισβολή και όχι την Τουρκία, που την πραγματοποίησε. Συνέταιροι στο διπλό έγκλημα ήταν… Άλλωστε μέχρι και σήμερα, και ενώ η Τουρκία και ο Ερντογάν, έχουν προδώσει την Αμερική, ο πρόεδρος της, ο Ντόναλντ Τραμπ, καλύπτει την κατοχική δύναμη και δεν την τιμωρεί, όπως είναι υποχρεωμένος.

  • Η Τουρκία έχει σχέδια και τα υλοποιεί, ανεξάρτητα από την όποια πολιτική της Αθήνας και της Λευκωσίας. Από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, το μόνο που απαιτούν, είναι υπογραφές. Ώστε να νομιμοποιηθούν τα αποτελέσματα της κατοχής, άσχετα αν τα τελευταία 45 χρόνια παρανομεί ασύστολα, αλλά δεν τιμωρείται.
  • Όσο δεν υπάρχει υπογραφή ενός προέδρου της Κύπρου και ενός πρωθυπουργού της Ελλάδας, όλα είναι ανοικτά. Όταν μπουν οι υπογραφές όλα τελειώνουν. Να το θυμάται και ο Νίκος Αναστασιάδης, που απαιτούσε από τους προηγούμενους προέδρους της Κύπρου να το πράξουν, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι περικυκλωμένος από μέλη μίας ελίτ που θέλει «να τα βρούμε» με την Τουρκία. Και για «να τα βρούμε» δεν ενοχλεί αν δώσουμε και το μισό Αιγαίο!

Όλες αυτές οι συζητήσεις για «συνεκμετάλλευση» δεν έχουν εμφανιστεί από το πουθενά. Προέρχονται από ανθρώπους που συμμάζεψε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος -όπως και ο κ. Αναστασιάδης- έχει δει κατάματα την τουρκική προκλητικότητα, και στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και οι συνοδοί του, και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, έδειξαν στον κ. Μητσοτάκη το πραγματικό προσωπείο τους.

Οι οπαδοί των μονίμων υποχωρήσεων στην Τουρκία, πρέπει κάποτε να μας πουν:

  • Τι συμβουλεύουν τον κ. Αναστασιάδη να πράξει μετά την …κάθοδο και των drones στην Κύπρο;
  • Τι συμβουλεύουν τον κ. Μητσοτάκη να πράξει μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις και τις παράνομες συμφωνίες με τη Λιβύη;

Οι διπλωματικές προσπάθειες της Αθήνας και της Λευκωσίας έφεραν κάποια αποτελέσματα, τα οποία δεν είναι ικανά να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα. Στους Ευρωπαίους η Κύπρος και η Ελλάδα δεν μπορούν να στηριχθούν. Οι Αμερικάνοι έχουν ένα πρόεδρο, στον οποίο δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη. Η Ρωσία μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Κύπρου επέλεξε την κατοχική δύναμη.

Η αλήθεια είναι ότι οι ηγεσίες βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Αλλά, ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Αναστασιάδης μπορούν να υποχωρήσουν και να παραδώσουν τα «κλειδιά» στην κατοχική δύναμη και τον παράλογο ηγέτη της. Δεν είναι λύση η παράδοση.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι γνωστές “γραφίδες” που έδρασαν πριν από 15 χρόνια, την περίοδο του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, επανέρχονται δειλά μεν, αλλά επιθετικά. Το σχέδιο είναι να δημοσιεύουν επώνυμα και ανώνυμα άρθρα στις αθηναϊκές εφημερίδες, ώστε να “νομιμοποιούνται” και να χρησιμοποιούνται για τον “πόλεμο προπαγάνδας” στην Κύπρο. Είναι γελοίοι. Τελευταίος τους στόχος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ότι έγραψαν σε αθηναϊκές εφημερίδες βασίστηκαν στο καραμπινάτο ψέμα ότι δήθεν δεν ενημερώνει την Αθήνα. Πρόκειται για ψέμα. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρουν τα ορφανά της UNOPS…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Τραμπ υπέγραψε: Νόμος των ΗΠΑ ο EastMed Act, τέλος τα F-35 και το εμπάργκο στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: