Τα ελληνικά “φτερά” απάντησαν στις σχεδόν 100 παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών

Οπλισμένο F-16 Block 52 Advance, τα πιο σύγχρονα που διαθέτει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, πετά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σε αποστολή αναχαίτισης Τουρκικών αεροσκαφών. Πηγή: Hellas Journal




Είναι πρόδηλο ότι οι Τούρκοι παίζουν με τη φωτιά και κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο, έχοντας πλέον δείξει ανοικτά τις πρoθέσεις τους για τις σχέσεις καλής “γειτονίας”.

Σίγουρα τα ΜΟΕ δεν χτίζονταιμε 98 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 17 παραβάσεις του FIR Αθηνών, με 7 σχηματισμούς αποτελούμενους αππο 14 μαχητικά F-16 και F-4 Phantom II.

Σημειώνεται ότι οι υπερπτήσεις και οι μαζικές παραβιάσεις αποτελούν την τουρκική προσπάθεια να “απαντήσουν” στο σύνηθες αποτέλεσμα που υφίστανται στον «αέρα» από τα ελληνικά «γεράκια». Φυσικά η ελληνική επαγρύπνηση, η ψυχραιμία και ο επαγγελματισμός των ελλήνων χειριστών της ΠΑ, έχει πάντα την ίδια κατάληξη για τους τούρκους χειριστές που προσπαθούν μάταια να επιβληθούν, ακολουθώντας τις ρητές εντολές, για ακραίες ενέργειες, της τουρκικής ηγεσίας με ενορχηστρωτή τον Ερντογάν.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 27η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 7 (6×2 F-16 και 1×2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 Ε/Π

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 17

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 10

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 17

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 98 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 9

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Είκοσι εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 και F-4 σε ν. Παναγιά, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγοι, Λειψοί, Αρκιοί και Αγρελούσα.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο: Συνεχείς οι αναχαιτίσεις από τα ελληνικά μαχητικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: