Συνελήφθησαν για 1η φορά Έλληνες που αγόρασαν πλαστά χαρτονομίσματα στο Dark Web
Πλαστά χαρτονομίσματα αγόρασαν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (DarkWeb) ένας 39χρονος και μία 52χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονική Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Ο εντοπισμός τους έγινε στην περιοχή της Καλαμαριάς, ύστερα από κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση που έλαβε χώρα σε πολλές χώρες για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε και πουλούσε πλαστά χαρτονομίσματα, μέσω του σκοτεινού διαδικτύου.

Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν από τη Europol για τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο Ελλήνων που φέρονταν να έκαναν συναλλαγή με το κύκλωμα. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι τους στην Καλαμαριά. Τα ίχνη των Ελλήνων βρέθηκαν αρχικά από τις Αρχές της Πορτογαλίας.

Αναλυτικότερα, στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν ένας φάκελος ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε 30 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των 50 ευρώ και δύο χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των δέκα 10 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα, δηλαδή, ήταν συνολικής αξίας 1.520 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal