Συνάντηση-έκπληξη Τραμπ-Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Είπε, ξείπε ο Αμερικανός Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ (Α) και ο Τούρκος Πρόεδρος στο Λονδίνο (Δ). Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να διεμήνυε τις προηγούμενες ημέρες μέσω επίσημων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου πως ότι “είχε να πει, το είπε” με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και πως δεν υπάρχει λόγος για κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όμως οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο.

Η συνάντηση φυσικά δεν ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνάντησης και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Λευκός Οίκος, ανακοινώνοντας το τετ-α-τετ των δύο Προέδρων:

“Συζητήθηκε η σημασία της εκπλήρωσης των δεσμεύσεων της συμμαχίας από την Τουρκία, την περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, των προκλήσεων περιφερειακής ασφάλειας και της ενεργειακής ασφάλειας”.

Υπενθυμίζεται πως στις 16.30 ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης παρακάθισε σε γεύμα με τον πρόεδρο Τραμπ και άλλους ηγέτες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αμερικανό πλανητάρχη, στις 7 Ιανουαρίου, στο Λευκό Οίκο.

ο Αμερικανός πρόεδρος παρέθεσε γεύμα σε οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες οι χώρες των οποίων διαθέτουν ποσοστό άνω του 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βρετανός Μπόρις Τζόνσον (συμμετείχαν επίσης Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία).

Hellas Journal, με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ

Γεύμα εργασίας Τραμπ με Μητσοτάκη στο Λονδίνο: Δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: