Στους 29 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Πινιέρα στη Χιλή

Αφότου ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης στη Χιλή τον Οκτώβριο κατά της κυβέρνησης του Σεμπαστιάν Πινιέρα, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής οι νεκροί έφτασαν τους 29, καθώς χτες έχασε τη ζωή του ακόμη ένας διαδηλωτής, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. EPA/Elvis GonzΓ‘lez




Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας χθες, Παρασκευή, στο κέντρο του Σαντιάγο, ανεβάζοντας σε 29 τον αριθμό των νεκρών αφότου ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης στη Χιλή τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (NHRI).

Η ανεξάρτητη αυτή οργάνωση αναφέρθηκε στον θάνατο αυτόν στον λογαριασμό της στο Twitter χωρίς να δίνει διευκρινίσεις.

  • Στο κέντρο του Σαντιάγο

Την Παρασκευή, χιλιάδες διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της τάξης στη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο του Σαντιάγο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν επί τόπου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν όπως συνήθως στην Πλάσα Ιτάλια, το κύριο σημείο της αμφισβήτησης από την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων των πολιτών κατά της δεξιάς κυβέρνησης του Σεμπαστιάν Πινιέρα.

  • Το δυνατότερο κίνημα αμφισβήτησης

Το κίνημα κοινωνικής αμφισβήτησης που συγκλονίζει τη Χιλή από τις 18 Οκτωβρίου είναι το πιο σοβαρό μετά την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία το 1990.
Μια αύξηση του εισιτηρίου του μετρό στην πρωτεύουσα πυροδότησε αυτή την πρωτοφανή κοινωνική εξέγερση κατά της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα. Παρά την αναστολή του μέτρου, το κίνημα διευρύνθηκε, τροφοδοτούμενο από την πικρία για τις κοινωνικές ανισότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΧ
Σαντιάγο, Χιλή

Οι αρχές στη Χιλή “βλέπουν” εμπρησμούς: Καταστροφή 245 σπιτιών τα Χριστούγεννα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: