Στον τελικό των 200μ μικτής ατομικής με πανελλήνιο ρεκόρ ο Βαζαίος στη Γλασκώβη

Την πρόκριση σε έναν ακόμα τελικό εξασφάλισε η Ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (πισίνα 25μ), την Παρασκεύη (6/12), στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Πηγή: Εθνική Κολυμβητική Ομοσπονδία




Πρόβα… μεταλλίου έκανε ο Ανδρέας Βαζαίος στα προκριματικά των 200μ. μικτή ατομική, κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

  • Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 1:52.38, βελτιώνοντας το 1:52.95 που είχε πετύχει στις 18 Νοεμβρίου στο Μέριλαντ, και προκρίθηκε στον απογευματινό (19:37) τελικό ως δεύτερος στο σύνολο, ελάχιστα πίσω από τον Βρετανό Ντάνκαν Σκοτ (1:52.33) και περίπου ενάμισι δευτερόλεπτο μπροστά από τον αμέσως επόμενο, τον Νορβηγό Τόμοε Ζενιμότο Χβας (1:53.74).
  • Με δεδομένο μάλιστα ότι έμεινε εκτός τελικού ο Βρετανός Μαξ Λίτσφιλντ, ενώ ο Γερμανός κάτοχος του τίτλου Φίλιπ Χάιντς πέρασε μόλις και μετά βίας (ήταν ένατος αλλά προκρίθηκε επειδή υπήρχαν τρεις Βρετανοί πιο ψηλά), γίνεται αντιληπτό ότι ο Βαζαίος είναι φαβορί για ακόμη ένα μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα, μετά το ασημένιο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στην Κοπεγχάγη.

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος περιορίστηκε στην 46η θέση με 2:02.82. Η Άννα Ντουντουνάκη δεν αγωνίστηκε τελικά στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα, καθώς προτίμησε, μετά τις τρεις χθεσινές κούρσες στα 50μ. (και τα ισάριθμα πανελλήνια ρεκόρ) να ξεκουραστεί, καθώς αύριο ξεκινά το καλό της αγώνισμα, τα 100μ. πεταλούδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Έσπασε 3 φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδα, στη Γλασκώβη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: