Στο Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛΑΣ το βίντεο , αυτό είναι το επίμαχο φωτογραφικό καρέ

File Photo: Η επίμαχη φωτογραφία της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη – Eurokinissi από τη σύλληψη στα Εξάρχεια από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. ethnos.gr




Στο Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛΑΣ το βίντεο διερευνώντας περιστατικό αυθαιρεσίας, μετά το σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, που ακολούθησαν έπειτα από το τέλος των πορειών μνήμης στην Αθήνα για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του ΠολίτηΤο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.
    Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη που αποτύπωσε τη στιγμή με τον φακό της την προσαγωγή ενός ατόμου στα Εξάρχεια, μετά τις πορείες μνήμης για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στο φωτογραφικό καρέ φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να έχουν γδύσει και να τραβούν το εσώρουχο ατόμου, το οποίο μόλις έχουν προσάγει από την περιοχή των Εξαρχείων.

  • Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στην ανάρτησή της στο Facebook, η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη αναφέρει: «Αυτές οι φωτογραφίες είναι προσαγωγή. Δεν είναι σύλληψη! Προσαγωγή σημαίνει κρατείσαι μέχρι να αποδειχθεί ότι έκανες κάτι. Η προσαγωγή,αλλά ακόμη και η σύλληψη δεν σημαίνει όμως ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ! Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του ανθρώπου που ξεγύμνωσαν στην κυριολεξία, τα μαζέψαμε και τα δώσαμε σε κάποιον που τον ήξερε, έμεινε το ένα του παπούτσι πάνω στο πεζοδρόμιο».

Με πληροφορίες από ethnos.gr, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στον εισαγγελέα 12 συλληφθέντες για επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: