Στο πλευρό της αιγυπτιώτικης νεολαίας η Κύπρος, δήλωσε στο Κάιρο ο Επίτροπος Φωτίου

Ο Επίτροπος Κυπριακής Προεδρίας Φ. Φωτίου στο Κάιρο για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, Ν.Κάτσικας




Το αμέριστο ενδιαφέρον για την αιγυπτιώτικη νεολαία και τη στήριξη εκ μέρους της κυπριακής Κυβέρνησης, εξέφρασε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, κατά τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος και όλα τα Μέλη της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, παρουσία του νέου Πρέσβη, Όμηρου Μαυρομάτη.

Ο κ. Φωτίου έφτασε χθες στην Αίγυπτο για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νέων, που ξεκινά σήμερα στο Σαρμ Ελ Σέιχ, στην παρουσία του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Ο κ. Φωτίου, άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο του ιστορικού αιγυπτιώτικου σωματείου Ανδρέα Μαυρομάτη, αναφορικά με τις δραστηριότητες του σωματείου και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι, που διαμένουν στο Κάιρο.

Ο Προεδρικός Επίτροπος πρότεινε λύσεις στα θέματα που απασχολούν την Επιτροπή Καΐρου της Κυπριακής Αδελφότητας και επαναδιαβεβαίωσε για τη συμπαράστασή του και στήριξή του προς τα νέα παιδιά, που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον της παροικίας, εκφράζοντας άλλη μία φορά το ενδιαφέρον του για τους τελειόφοιτους μαθητές της Αμπετείου Σχολής και της εκδρομής τους, που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν στην Κύπρο, με την καθοριστική στήριξη τόσο της κυπριακής κυβέρνησης όσο και φορέων της Κύπρου.

Παράλληλα, και παρουσία και του Συμβούλου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Ανδρέα Καζαντέ, αλλά και όλων των Μελών του ΔΣ της Αδελφότητας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Φωτίου «για το πραγματικό ενδιαφέρον που πάντοτε επιφυλάσσει για τους απόδημους Κυπρίους της Αιγύπτου και σε κάθε του επίσκεψη στην Αίγυπτο επιδιώκει να συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής της Κυπριακής Αδελφότητας».

Παράλληλα, με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει και τον νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Όμηρο Μαυρομάτη, που πριν από λίγες ημέρες επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ο Κ. Φωτίου βρίσκεται ήδη από σήμερα στο Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου θα έχει σημαντικές συναντήσεις, μεταξύ αυτών και με την Αιγύπτια ομόλογό του, Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής Ναμπίλα Μάκραμ και θα επιστρέψει στη Λευκωσία μεθαύριο Δευτέρα.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ του Νίκου Κάτσικα
Κάιρο,Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: