Στο παράνομο αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο έφτασαν τα τουρκικά drones μέσω Αμμοχώστου

File Photo: Τουρκικό drone. Πηγή: Φιλελεύθερος




Με τρεις νταλίκες και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως δημοσιεύει η “Καθημερινή της Κύπρου τα τουρκικά drones μεταφέρθηκαν την Κυριακή από το λιμάνι της Αμμόχωστου στο παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής Κύπρου και του Νίκου Στέλγια την άφιξή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα κατεχόμενα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης του ψευδοκράτους. Η άφιξη τους στο Λευκόνοικο έλαβε χώρα γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Επίγειο σύστημα λέει ο Όζερσαϊ!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κύπρου” ο ψευδο – “ΥΠΕΞ” του ψευδοκράτους Κουντρέτ Όζερσαϊ ανακοίνωσε ότι το φορτίο που έφτασε κατεχόμενα αφορά το επίγειο σύστημα ελέγχου των drones, όχι τα ίδια τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Επίσης, αναφέρει ότι αυτήν την ώρα, δεν υπάρχει ανάγκη για drones που φέρουν οπλικά συστήματα. Δηλαδή, προτεραιότητα της τουρκικής πλευράς είναι η ανάπτυξη κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και όχι νέων εναέριων ολικών συστημάτων, στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ κάνοντας υπενθύμιση για προηγούμενες αναφέρει πως η Τουρκία ζήτησε «επειγόντως» από τον ψευδο “πρωθυπουργό” Ερσίν Τατάρ τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου του Λευκόνοικου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για πολιτικές ή στρατιωτικές πτήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίμπρις Ποστασί στο Λευκόνοικο η Τουρκία θα δημιουργήσει βάση για κατασκοπευτικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Με πληροφορίες από την kathimerini.com.cy

Νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια η βάση για τουρκικά drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: