Στην Ελλάδα περιμένουν χιλιάδες πρόσφυγες! Ο Ταγίπ απειλεί να ανοίξει τις πύλες της “κόλασης”

File photo: Μητέρα με το παιδί της σε λεωφορείο που τους μεταφέρει από τη Σκάλα Συκαμιάς, στη Λέσβο. EPA, DIMITRIS TOSIDIS




Την άφιξη περίπου 100.000 νέων προσφύγων στα νησιά αναμένουν οι ελληνικές Αρχές για την επόμενη χρονιά, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Μόνο τους έξι προηγούμενους μήνες η Ελλάδα δέχθηκε 45.000 νέους πρόσφυγες, όπως ανακοίνωσε ο Υπεύθυνος Πρώτης Υποδοχής της Ελληνικής Κυβέρνησης, Μάνος Λογοθέτης σε εφημερίδες του συγκροτήματος Funke.

Αυτό σημαίνει πως, η Ελλάδα θα πρέπει να υπολογίζει για το νέο χρόνο αφίξεις περίπου 100.000 νέων προσφύγων. Ο ίδιος δήλωσε πως, το επόμενο έτος η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναπροώθηση 10.000 στην Τουρκία. Ήδη προσελήφθησαν 200 νέοι υπεύθυνοι για την διαδικασία χορήγησης ασύλου και θα πρέπει να προσληφθούν άλλοι 270.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσφατα απηύθηνε έκκληση στη Γερμανία να πάρει ακόμα περισσότερους πρόσφυγες, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη Λέσβο. Κατά την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, τα έτη 2015 και 2016 καθημερινά χιλιάδες άτομα έφταναν από τις τουρκικές ακτές στη Λέσβο και τα άλλα ελληνικά νησιά.Αν και η κατάσταση είναι δύσκολη, η Γερμανία απέστειλε το τρέχον έτος σημαντικά μικρότερο αριθμό υπαλλήλων, προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές.

Συνολικά, το τρέχον έτος απεστάλησαν 80 ειδικοί σε θέματα ασύλου, προκειμένου να βοηθήσουν στην καταγραφή, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το 2018 ήταν 124 και το 2017 130.

Τίτλος: Griechenland erwartet 100.000 Flüchtlinge im nächsten Jahr

Ο Εrdogan θέλει να απαλλαγεί από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες –και εκτοξεύει τις απειλές του από το βήμα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Εξάλλου, επανέλαβε εκ νέου τα παράπονά του για την ανεπαρκή στήριξη της Ευρώπης –και, εμμέσως, απείλησε να ανοίξει τις «πύλες», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των παράνομων αφίξεων από την Τουρκία προς την ΕΕ αυξήθηκε ξανά το 2019, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν. Και στην Ελλάδα για πρώτη φορά ο αριθμός των μεταναστών στα ελληνικά νησιά ξεπέρασε το Δεκέμβριο τους 40000. Ο Έλληνας π/θ ζήτησε πρόσφατα από τη Γερμανία να δεχτεί πρόσφυγες απευθείας από τη Λέσβο.

Τίτλος: Erdogan will eine Million syrische Flüchtlinge loswerden

Μοναξιά κι απογοήτευση Ερντογάν: Κανείς δεν μας στηρίζει στη “ζώνη ασφαλείας” στη Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: