Στην Ελλάδα έφτασε το βράδυ του Σαββάτου ο 20χρονος ναυτικός που ήταν όμηρος για 40 ημέρες

0 20χρονος στην αγκαλιά του πατέρα του. Πηγή: ΕΡΤ




Στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο 20χρονος ναυτικός που ήταν όμηρος για 40 μέρες από πειρατές στο Τογκό, γράφει το Έθνος. Ο Έλληνας ναυτικός είχε πέσει θύμα απαγωγής με τρία ακόμα μέλη πληρώματος του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου, από πειρατές στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

  • Ο 20χρονος δόκιμος μηχανικός, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας και είχε γίνει έκκληση από τους οικείους του για να αφεθεί ελεύθερος, είναι καλά στην υγεία του, όπως και οι υπόλοιποι δύο εκ των τριών απαχθέντων.

Με χειροκροτήματα αλλά και δάκρυα συγκίνησης υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Γκιάτη οι συγγενείς και οι φίλοι του. Συνοδευόμενος από τον αδελφό του επέστρεψε στην Ελλάδα και έπεσε στην αγκαλιά των γονιών του αλλά και της μικρής αδελφής του που κρατούσε μια αγκαλιά λουλούδια.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν η μητέρα του τοποθέτησε στην πλάτη του μία ελληνική σημαία. «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα. Σκέφτηκα πολλές φορές άσχημα πράγματα αλλά όλα πήγαν καλά και είμαι πάλι μαζί με την οικογένεια μου» είπε ο Δημήτρης Γκιάτης και μαζί με τους δικούς του ανθρώπους πήραν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους στο Μεσολόγγι.

  • Η επίθεση στο τάνκερ εκδηλώθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι. Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Navios Maritime Acquisition, ήταν έμφορτο όταν δέχθηκε την επίθεση.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρήγκοβιτς, ο πατέρας του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη αποκάλυψε τι του είπε ο γιος του στην πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία μετά την απελευθέρωσή του: «Ολα τελείωσαν μπαμπά, τώρα θα δούμε πότε θα φύγω από εδώ».

Ο Θεόδωρος Γκιάτης είπε ότι η οικογένεια ευχαριστεί τον Θεό για τη σωτηρία του παιδιού τους. Οπως είπε, το θλιβερό είναι ότι χάθηκε ο τέταρτος, μια ανθρώπινη ζωή. «Με τη χαρά ήρθε και η λύπη» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του απαχθέντος, που ενημερώθηκε χθες για την απελευθέρωση του γιου του από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Όπως είπε, μπορεί ακόμα και σήμερα να δοθεί το ελεύθερο στον γιο του να επιστρέψει στην πατρίδα. Ο ίδιος βρίσκεται στο Μεσολόγγι και περιμένει πότε θα λάβει το τηλέφωνο ότι επιστρέφει το παιδί του, για να έρθει Αθήνα να το υποδεχθεί.

ΕΘΝΟΣ

Οι Ρομά δολοφόνοι της 73χρονης, τώρα ζητούν συγνώμη από την “οικογένεια του θύματος”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: