Στη Λιβύη οι πρώτοι 300 Σύριοι τρομοκράτες του Ερντογάν, λέει το Παρατηρητήριο: Πόσο θα πληρώνονται [video]

Στο στιμγιότυπο διακρίνονται Τούρκοι στρατιώτες κάπου στη Συρία. Photo via Twitter, @tcsavunma




Στη Λιβύη βρίσκονται ήδη οι 300 πρώτοι πιστοί στον Ερντογάν Σύριοι τρομοκράτες μισθοφόροι για να αγωνιστούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, ακόμη 1.000 Σύριοι μαχητές βρίσκονται σήμερα σε τουρκικά στρατόπεδα, εκπαιδεύονται, και αναμένουν μεταφορά στη Λιβύη.

Σε κάθε μαχητή η Άγκυρα θα καταβάλει 2.000 δολάρια ΗΠΑ, βάσει τρίμηνων και εξάμηνων συμβολαίων. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του συμβολαίου, τόσο υψηλότερος θα είναι και ο μισθός.

Η Τρίπολη (GNA) απέρριψε ισχυρισμούς ότι αντάρτες από τη Συρία μάχονται στο πλευρό των δυνάμεών της

Η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι αντάρτες από την Συρία, με την υποστήριξη της Τουρκίας μάχονται στο πλευρό των δυνάμεών της, σε μάχες που γίνονται γύρω από την Τρίπολη.

Η διάψευση ακολουθεί την διαδικτυακή προώθηση ενός βίντεο που δείχνει μία ομάδα μαχητών να μιλάει σε διάλεκτο της Συρίας, με τους αντάρτες να ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει έναν στρατιωτικό καταυλισμό από πιστούς μαχητές στον Χαλίφα Χαφτάρ, που αντιμάχεται την κυβέρνηση της Τρίπολης (Government of National Accord – GNA).

“Η προώθηση τέτοιων βίντεο είναι μία απεγνωσμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις νίκες των δυνάμεών μας,” σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της GNA.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ διεξάγουν από τον περασμένο Απρίλιο, επιθετικές επιχειρήσεις με στόχο την κατάληψη της Τρίπολης, έδρας της κυβέρνησης GNA.

Πληροφορίες από Hellas Journal, ΑΠΕ, ΚΥΠΕ

Προπαγανδίζει η Σαφάκ: H Ελλάδα ανησύχησε από τις φρεγάτες μας στην Αλγερία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: