ΕΛΑΣ: Ολα έγιναν νόμιμα στην επιχείρηση στο Κουκάκι, παραπλανητικές οι φωτογραφίες

Αστυνομικοί επιτηρούν την διαδικασία εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι που καταληφθεί Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Παναγιώτου Ορέστης




Δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις έχουν γίνει συνολικά από το Κουκάκι όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των τριών υπό κατάληψη κτηρίων.Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι εννέα είναι από την επιχείρηση στα κτήρια και οι πέντε είναι αλληλέγγυοι οι οποίοι είχαν πάει στο σημείο για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες.

Οι τρεις από τους προσαχθέντες είναι από τα δύο κτίρια της οδού Ματρόζου, το ένα στον αριθμό 45 που τελούσε υπό κατάληψη και το διπλανό του, στο 47, όπου η επιχείρηση που έγινε έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θόδωρος Χρονόπουλος στη συγκεκριμένη κατάληψη όταν έφτασαν οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από την ταράτσα με πέτρες, ξύλα, πυροσβεστήρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έκοψαν με τροχούς την πόρτα και εισέβαλαν στο κτίριο όπου συνέλαβαν ένα άτομο, ενώ ακόμη ένα σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, πέρασε στην ταράτσα του άλλου κτιρίου, όπου συνελήφθη λίγο αργότερα, μετά από νέα επιχείρηση της ΕΚΑΜ.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ένα τρίτο άτομο προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού για αυτό και επίσης συνελήφθη. Στο υπό κατάληψη κτίριο εντοπίστηκαν σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, πολύ σοβαρά ευρήματα.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε επίσης ότι όλα από πλευράς Αστυνομίας έγιναν απόλυτα νομότυπα και με την παρουσία εισαγγελέα, ενώ κάποιες φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί από την επιχείρηση είναι παραπλανητικές.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου απ’ έξω είναι συγκεντρωμένοι περίπου πενήντα αλληλέγγυοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η αστυνομία κτύπησε σε τρία “μέτωπα” στην Αθήνα: Επιχειρήσεις εναντίον αντιεξουσιαστών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: