Σκότωσε έξι κι αυτοκτόνησε ο ένοπλος εισβολέας σε νοσοκομείο της Οστράβα [video]

Με την αυτοκτονία του δράση ολοκληρώθηκε η τραγωδία στο νοσοκομείο της Οστράβα. EPA/LUKAS KABON




Η τηλεόραση της Τσεχίας μετέδωσε ότι ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης με έξι νεκρούς σε αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου της βορειοανατολικής πόλης της Οστράβα είναι νεκρός.

Ο ένοπλος εισέβαλε νωρίτερα σήμερα στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα και σκότωσε έξι ανθρώπους σε μια ανεξήγητη , σύμφωνα με τις αρχές, επίθεση.

  • Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μια “μεμονωμένη ενέργεια”.

Η αστυνομία που αναζητούσε τον δράστη, ανέφερε ότι περίπου τρεις ώρες μετά την επίθεση ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο αναζητούσαν οι αρχές και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι πέθανε.

Ποιος ήταν ο δράστης

Ο δράστης τελικά κατέληξε μισή ώρα αργότερα καθώς η αστυνομία δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ ευρισκόμενος έξω από το νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία του στην οποία εικονίζεται ένας άνδρας με πυκνά μαύρα μαλλιά που φοράει ένα μπουφάν κόκκινο με μαύρο και αθλητική φόρμα.

Νωρίτερα ωστόσο είχε αναρτήσει την φωτογραφία ενός άλλου, κοκκινομάλλη άνδρα, τον οποίο στη συνέχεια χαρακτήρισε “σημαντικό αυτόπτη μάρτυρα” και έπειτα διέγραψε τη φωτογραφία του.

Η αστυνομία είπε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα στις 07:19 πμ τοπική ώρα και μέσα σε πέντε λεπτά έφτασαν επί τόπου αστυνομικοί.

Ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Τόμας Κούζελ δήλωσε ότι ο δράστης ήταν σιωπηλός την ώρα που πυροβολούσε και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συνεργούς.

Ο δράστης χρησιμοποίησε περίστροφο και οδηγούσε ένα ασημί αυτοκίνητο Renault Laguna, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πρόκειται για έναν 42χρονο. Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός, επικαλούμενος τον διευθυντή της εταιρείας όπου εργαζόταν ο δράστης, μετέδωσε ότι ήταν ένας τεχνικός σε εργοτάξιο της περιοχής, ο οποίος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

 

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Γίρι Χάβρλαντ είπε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και ένας κατέληξε αργότερα στο χειρουργείο. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά ανάμεσά τους δεν βρίσκεται ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό, είπε ο ίδιος.

  • Ήταν η χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015, όταν ένας ένοπλος είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για πυροβολισμούς στις 7:19 πμ στην πανεπιστημιακή κλινική της Οστράβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, και οι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου πέντε λεπτά αργότερα.

Με πληροφορίες BBC, AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ,

Πράγα, Τσεχία

Ένας άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μετά την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο Οστράβα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: