Συνεχείς προκλήσεις Τούρκων σε Έλληνες ψαράδες στα Ίμια: Βίντεο ντοκουμέντο του OPEN TV

File photo: Τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων. Φωτογραφεία Αρχείου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ




Νέα ντοκουμέντα εξασφάλισε το Open Tv, τα οποία δείχνουν τις νέες προκλήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής σε ελληνικά αλιευτικά στην περιοχή των Ιμίων. Τα τουρκικά σκάφη περνούν σε απόσταση αναπνοής από τα καΐκια των Καλύμνιων ψαράδων με κίνδυνο να σημειωθεί, ανά πάσα στιγμή, ένα σοβαρότατο ατύχημα.

Την Τετάρτη, την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, στην περιοχή των Ιμίων, για μία ακόμα φορά Καλύμνιοι ψαράδες κατέγραψαν εικόνες τη στιγμή που σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν τα ελληνικά αλιευτικά, περνώντας μάλιστα από κοντά τους με μεγάλη ταχύτητα, έχοντας τις σειρήνες στη διαπασών.

Την Πέμπτη, το Open Tv μετέδωσε ότι, πριν ξημερώσει, Καλύμνιοι ψαράδες απλώνουν τα δίχτυα τους στην περιοχή μεταξύ Καλόλυμνου και Ιμίων – εντός, δηλαδή, ελληνικών χωρικών υδάτων. Όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού προσεγγίζει απειλητικά ένα ελληνικό καΐκι, αδιαφορώντας για την παραβίαση των συνόρων.

Η τουρκική ακταιωρός, με σειρήνες και προβολείς, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να διώξει τους Έλληνες ψαράδες από την περιοχή. «Θα πηγαίνουμε και άμα μας διώχνουν θα ξαναπηγαίνουμε», δήλωσε ένας ψαράς στο ρεπορτάζ του Open.

Με το φως της ημέρας οι καταδιώξεις του τουρκικού Λιμενικού, σαρώνουν και πάλι με θράσος τη θάλασσα στα Ιμια, αγνοώντας επιδεικτικά την παρουσία της ελληνικής ακτοφυλακής και συνεχίζουν τους ταχύτατους και επικίνδυνους ελιγμούς.

Οι προκλήσεις των Τούρκων είναι συνεχείς και μόνο λόγω της ψυχραιμίας των αλιέων δεν έχουν οδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο.

Ο δήμαρχος Καλολύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, μίλησε στο Open Tv και σημείωσε: «Οι Τούρκοι, δυστυχώς, έχουν κάνει σουρωτήρι τα θαλάσσια σύνορα στην περιοχή των Ιμίων. Μπανοβγαίνουν όποτε θέλουν.

Έλεος, δηλαδή», υπογραμμίζει ο δήμαρχος και τονίζει ότι έτσι όπως κινούνται οι Τούρκοι θα υπάρξει ατύχημα», προειδοποιώντας βεβαίως πως ελλοχεύει ο κίνδυνος για σοβαρό επεισόδιο.

Οι τοπικές αρχές ζητούν ενίσχυση της επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων ως μέσο αποθάρρυνσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του OPEN TV και του Δημήτρη Φρέσκου

Πηγή: ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: