Σήμερα η Super League εξετάζει την αποχή των διαιτητών: Κούγιας, Θεοδωρίδης δεν αποσύρουν τις μηνύσεις

File Photo: Η συνεδρία αναμένεται να αρχίσει στις 13:30, στα γραφεία της Super League. ΚΥΠΕ




Συνέρχεται σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League για να εξετάσει, μεταξύ άλλων, την εξαγγελθείσα αποχή των διαιτητών και Βοηθών της Super League 1.

Η συνεδρία αναμένεται να αρχίσει στις 13:30, στα γραφεία της Super League.

Σε ανακοίνωση τους, οι διαιτητές της Super League 1 δήλωσαν ότι το σώμα των Ελλήνων διαιτητών της Super league 1 ομόφωνα (76 στο σύνολο) αποφάσισε την αποχή από κάθε δραστηριότητα μέχρι νεωτέρας, «μέχρι όχι να υποσχεθούν οι αρμόδιοι λύσεις, αλλά μέχρι να γίνουν πραγματικότητα όσα κατά καιρούς ανακοινώνονται».

«Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή, γιατί δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι των ανακοινώσεων, των εντυπώσεων, των μηνύσεων, των απειλών και ύβρεων, της λεκτικής και σωματικής βίας. Αυτή τη στιγμή διώκονται συνάδελφοι με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ΄κάτι σύνηθες σε κάθε αναπτυγμένη και ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα΄. Κανείς δε θέλει να γυρνάει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον ΄περιμένει΄. Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις προστατεύοντας τις οικογένειες μας», καταλήγουν.

Με την απόφαση των διαιτητών και σε αναμονή της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, που αρχίζει στις 4-5 Ιανουαρίου, βρίσκεται στον αέρα, καθώς και οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, που αρχίζουν στις 7 Ιανουαρίου.

Ενα από τα κύρια αιτήματά τους είχε να κάνει με την απόσυρση των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί εις βάρος διαιτητών, με τις πλέον πρόσφατες να είναι αυτές από τους κ.κ. Αλέξη Κούγια και Σάββα Θεοδωρίδη. Όπως προκύπτει, κανείς εκ των δυο δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, γεγονός που κάνει τους διαιτητές ανένδοτους στην απόφασή τους.

Ολα αυτά, την στιγμή που οι διαιτητές έχουν ήδη νιώσει εκτεθειμένοι από την τελευταία τοποθέτηση του επιτετραμμένου της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Χέμπερτ Χούμπελ, αναφέροντας στην προ ημερών επιστολή τους: «Δεν σας είδαμε ποτέ να επιδεικνύετε την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα βγαίνοντας δημόσια και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που κατά καιρούς βάλλουν κατά ΕΠΟ, ΚΕΔ, Διαιτητών, FIFA/UEFA με ανακοινώσεις και δηλώσεις, στοχοποιώντας ανθρώπους και δυναμιτίζοντας το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΕΘΝΟΣ

“Παγώνουν” τις δύο πρώτες αγωνιστικές του 2020 οι διαιτητές: Στον “αέρα” το πρωτάθλημα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: