Σιγά σιγά χειμωνιάζει: Έρχονται από τα δυτικά, βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

File photo: Από τα δυτικά και από τα νησιά του Αιγαίου ξεκινούν οι βροχές και οι δυνατοί άνεμοι.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταιγίδες μετά το απόγευμα στην Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο κατά τόπους ισχυρές, στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια και κεντρικά, σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές στα δυτικά όπου μετά το απόγευμα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές σε Ήπειρο και Βόρειο Ιόνιο και λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και μετά το απόγευμα στα βόρεια και κεντρικά τμήματα περιμένουμε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε μέτριους 4-5 μποφόρ και στα νότια σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το απόγευμα και τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Με πληροφορίες από meteo μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Άγνωστοι έκαψαν και το δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: