Σφυρίζει κλέφτικα ο Ακάρ που επιμένει για τον τουρκικό στρατό και την αποστολή του στη Λιβύη!

File Photo: Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αναλάβουν καθήκοντα είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό και εάν χρειαστεί θα πάμε και στη Λιβύη (!), δηλώνει τώρα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, χορεύοντας στο ρυθμό που διάλεξε ο Ερντογάν, αδιαφορώντας γι΄άλλη μια φορά για τις διεθνείς αντιδράσεις και την τήρηση της νομιμότητας στην περιοχή. EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT




Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους όπου τους ανατεθούν, είτε στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι οι τρίτοι πρέπει να σεβαστούν τη συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη.

  • Επιμένει στην προκλητικότητα

Στις δηλώσεις του από την Αντιόχεια στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι συνεχίζονται με αποφασιστικότητα οι δραστηριότητες της Τουρκίας για τα δικαιώματα και συμφέροντά της στη θάλασσα. Για τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι “αυτή είναι μια συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επομένως και οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία. Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνουν οι τρίτες πλευρές και αυτό είναι να σεβαστούν αυτή την απόφαση”, σημείωσε.

  • Δεν βλέπει διεθνές δίκαιο

“Εδώ δεν τίθεται θέμα για τετελεσμένα και για παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτή είναι μια διαδικασία που συνεχίζεται περίπου κοντά στα δέκα χρόνια και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα με τις εντατικές εργασίες ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου στρατού, των δυνάμεων Ξηράς, Αέρος και Ναυτικού και άλλων ενδιαφερόμενων θεσμών. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των δύο πλευρών”, ανέφερε.

  • Έτοιμες οι ένοπλες δυνάμεις για τη Λιβύη

Για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την αποτρεπτική και γεμάτη εκτίμηση δομή του είναι έτοιμες να πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους για την προστασία των δικαιωμάτων τη χώρας μας και του έθνους μας καθώς και των συμφερόντων της όπου τους ανατεθούν καθήκοντα, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Αν μας ανατεθούν καθήκοντα σε αυτό το θέμα είμαστε έτοιμοι να τα εκτελέσουμε”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη / Τουρκία

Ο πνιγμένος Ερντογάν στα νερά της Μεσογείου επιδιώκει να σώσει το γόητρό του στα νερά του Αιγαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: